Definiera repeterade fält
Du kan lagra mer än ett värde i ett textfält, numeriskt fält, datumfält, tidsfält, containerfält, beräkningsfält eller fält med global lagring genom att göra det till ett repeterat fält.
Du kan till exempel skapa ett textfält med namnet Färg som lagrar de tillgängliga färgerna för varje produkt du säljer. Om du gör Färg till ett repeterat fält kan du mata in alla färger för varje produkt i fältet Färg.
Obs!  I stället för att använda ett repeterat fält är det ofta enklare att använda en relaterad tabell och en portal för att sortera eller mata in data eller för att skapa en statistikrapport.
Så här definierar du ett repeterat fält:
1.
Öppna databasen och välj Arkiv > Hantera > Databas.
Obs!  Du anger tillval för fält i Tabellvy genom att högerklicka på kolumnrubriken för fältet, välja Fält > Fältalternativ på snabbmenyn och sedan gå vidare till steg 6.
2.
Klicka på fliken Fält i dialogrutan Hantera databas.
3.
4.
5.
Klicka på Tillval (eller dubbelklicka på fältnamnet).
6.
Klicka på fliken Indexering i dialogrutan Tillval för fält.
7.
Ange ett värde vid Maximalt antal repetitioner under Repetition.
Om fältet är ett beräkningsfält visas dialogrutan Beräkning i stället för dialogrutan Tillval för fält. Ange antalet repetitioner (upp till 32 000) vid Antal repetitioner.
8.
9.
Stäng dialogrutan Tillval för fält genom att klicka på OK eller klicka på en annan flik om du vill ange ytterligare fälttillval.