Skapa och välja stavningsordlistor
Innan du kontrollerar stavningen kan du välja vilka stavningsordlistor som ska användas. Du kan använda standardordlistan ensam eller tillsammans med en anpassad egen ordlista. (Mer information om standardordlistan och egna ordlistor finns i Kontrollera stavning.)
FileMaker Pro är förinställt för att använda den egna ordlistan user.upr, men du kan skapa andra egna ordlistor (t.ex. en ordlista som innehåller facktermer inom ekonomi eller medicin).
Du behöver välja ordlistor i följande situationer:
 •
 •
 •
 •
Så här byter du standardordlista:
1.
Välj Redigera > Rättstavning > Installera ordlistor.
2.
Välj en standardordlista vid Språk. Standardalternativet är det språk som används i operativsystemet.
3.
Så här byter du egen ordlista:
1.
Välj Redigera > Rättstavning > Välj ordlistor.
2.
Välj Använd standardordlistan och den egna ordlistan. Namnet och sökvägen för den aktuella egna ordlistan visas.
3.
Klicka på Välj om du vill byta till en annan egen ordlista.
4.
Så här ignorerar du en egen ordlista:
1.
Välj Redigera > Rättstavning > Välj ordlistor.
2.
Välj Använd endast standardordlistan.
3.
Du måste välja en egen ordlista på nytt om du vill använda den igen.
Så här skapar du en ny egen ordlista:
1.
Välj Redigera > Rättstavning > Välj ordlistor.
2.
Välj Använd standardordlistan och den egna ordlistan.
3.
Klicka på Nytt. Ange ett namn för ordlistan och klicka sedan på Skapa.
Relaterade avsnitt
Ändra egna ordlistor
Ange filtillval