Een popover toevoegen
U kunt een popover toevoegen aan een lay-out om objecten te ordenen en de invoer van gegevens te vereenvoudigen. Als u een popover wilt toevoegen aan lay-out, maakt u een popover-knop. FileMaker Pro maakt tegelijkertijd een popover. Voeg velden en andere lay-outobjecten aan de popover toe.
Zo voegt u een popover aan een lay-out toe:
1.
2.
Doe op de statusbalk het volgende:
 •
Windows: klik op de pijl naast het Knopgereedschap Knopgereedschap op de statusbalk in Windows of Popover-knopgereedschap Popover-knopgereedschap op de statusbalk in Windows en kies Popover-knop uit het menu. Sleep dan de kruiscursor om de popover-knop te tekenen.
 •
OS X: houd het Knopgereedschap Knopgereedschap op de statusbalk in OS X of Popover-knopgereedschap Popover-knopgereedschap op de statusbalk in OS X ingedrukt en kies Popover-knop uit het menu. Sleep dan de kruiscursor om de popover-knop te tekenen.
Tip  U kunt ook een popover-knop toevoegen door Invoegen > Popover-knop te kiezen.
In de lay-out worden een popover-knop en popover gemaakt en het dialoogvenster Popover-instellingen verschijnt.
3.
4.
Raadpleeg Instellingen van popover wijzigen.
5.
Als u objecten wilt toevoegen aan de popover, gebruikt u het lay-outgereedschap op de statusbalk of in het menu Invoegen, of sleept u objecten naar het tabblad.
6.
Opmerkingen
 •
 •
 •
 •
Als u een popover wilt weergeven in de Tabelweergave, plaatst u het popover in het kopgedeelte of voetgedeelte van de lay-out.
 •
 •
Wanneer u gegevens opslaat of verzendt als een Excel-bestand (gebruik hiervoor Bestand > Records opslaan/verzenden als > Excel), worden velden in popovers niet opgenomen in het doelbestand. Gebruik Bestand > Records exporteren in plaats daarvan. Nadat u het doelbestand een naam hebt gegeven en de Excel-opties hebt ingesteld, kiest u Huidige tabel in het dialoogvenster Veldvolgorde voor exporteren en selecteert u vervolgens de velden die u wilt exporteren. Raadpleeg Gegevens exporteren uit FileMaker Pro.
 •
 •
Wanneer u de Record/verzoek kopiëren scriptstap of Alle records/verzoeken kopiëren scriptstap gebruikt, worden velden in popovers niet opgenomen in het doelbestand.
 •
 •
Als u een popover in de modus Bladeren wilt sluiten, selecteert u een ander gebied van de lay-out of drukt u op Esc.
Verwante onderwerpen
Popovers verplaatsen en vergroten/verkleinen
Popover-knoppen en popovers opmaken
Popovers kopiëren, dupliceren en verwijderen