Bestand converteren
Doel
Deze scriptstap converteert een ondersteund bestandstype naar een FileMaker Pro-bestand.
Opmaak
Bestand converteren [Zonder dialoogvenster; “<bestandsnaam of bron>”]
Opties
 •
Met de optie Gegevensbron opgeven kunt u de bestanden of gegevensbronnen opgeven die u wilt converteren. Als u geen bestand opgeeft, wordt het dialoogvenster Bestand openen weergegeven als de scriptstap wordt uitgevoerd. Raadpleeg de FileMaker Pro Gebruikershandleiding voor meer informatie over het converteren van bestanden.
 •

Als u dit bestand of deze bron kiest
Kies in het dialoogvenster XML- en XSL-opties opgeven de bron van de XML-gegevens die u wilt importeren, en kies een XSLT-opmaakmodel als u er een wilt toepassen voordat u importeert. De XML- en XSLT-bron kan een bestand zijn of het resultaat van een HTTP-verzoek of een veld dat een bestandspad of een HTTP-verzoek genereert. Zie XML-gegevens importeren voor meer informatie.
 •
Zonder dialoogvenster voorkomt dat bepaalde dialoogvensters worden weergegeven wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd.
 •
Bij het converteren van FileMaker-bestanden worden de dialoogvensters die worden gebruikt om het oude bestand te hernoemen en het geconverteerde bestand een naam te geven, niet weergegeven.
 •
Bij het converteren van andere bestandstypen worden de dialoogvensters die worden gebruikt om op te geven hoe een bestand en de gegevens ervan worden geconverteerd, niet weergegeven.
In deze twee gevallen worden daarentegen de standaardinstellingen voor die dialoogvensters gebruikt.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Nee
FileMaker Go
Nee
Custom Web Publishing
Nee
Instant Web Publishing
Nee
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Zie Ondersteunde bestandsindelingen voor importeren/exporteren voor meer informatie.
Opmerking  U kunt deze opdracht niet gebruiken om de inhoud van een map te converteren. Elk bestand in een map moet apart worden geconverteerd.
Voorbeelden
Bestand converteren [“mijngegevens.fp5”]