Databases op de hostcomputer worden niet weergegeven
Als het dialoogvenster Bestand op afstand openen geen gedeelde database bevat die wordt gehost via een netwerk:
 •
Controleer of de host- en clientcomputers op de juiste wijze met het netwerk zijn verbonden. Zie de documentatie bij uw computer of raadpleeg uw netwerkbeheerder.
 •
 •
 •
FileMaker Pro laat alleen de databases zien die zijn gehost op uw lokale TCP/IP-subnet. Als u een database op een ander TCP/IP-subnet wilt openen, klikt u in het dialoogvenster Hosts op Host opgeven en voert u het IP-adres of de domeinnaam van de hostcomputer in.
 •
Als de client zich buiten de firewall van het LAN bevindt, moet de netwerkbeheerder de blokkering van poortnummer 5003 opheffen. (In FileMaker Pro wordt dit TCP-poortnummer gebruikt om databases te delen.)
 •
 •
U hebt Bonjour-software nodig om gehoste databases weer te geven in het dialoogvenster Bestand op afstand openen. Controleer of Bonjour is geïnstalleerd op uw computer.
 •
Controleer of slechts één netwerkadapter is ingesteld voor het protocol dat u gebruikt. Kies op de menubalk Help > Bronnencentrum, klik op FileMaker Knowledge Base en zoek naar de trefwoorden Host, Adapter en Network voor meer informatie.
 •
Als u optreedt als host voor FileMaker Pro-bestanden vanaf een server met twee of meer netwerkkaarten, wordt alleen de kaart met code 0 gebruikt.
 •
Mac OS:
 •
Controleer of de FileMaker Pro-toepassing niet uit de FileMaker Pro-map is verplaatst.
 •
FileMaker Pro-netwerkhosts op een ander subnet verschijnen mogelijk niet in de lijst Lokale hosts in het dialoogvenster Bestand op afstand openen. Vraag uw netwerkbeheerder om advies voor de instellingen van het subnetmasker op de host en de client.