Get ( VerbindingsStatus )
Doel
Geeft als resultaat een getal dat de beveiligingsstatus van de netwerkverbinding voor het huidige bestand aangeeft.
Opmaak
Get ( VerbindingsStatus )
Parameters
Geen
Resulterend gegevenstype
getal
Afkomstig van
FileMaker Pro 12.0
Beschrijving
Geeft als resultaat een waarde die aangeeft of de FileMaker Pro- of FileMaker Go-verbinding met de host SSL gebruikt en of de servernaam overeenkomt met het certificaat aan de serverzijde (wat de hoogste mate van beveiliging biedt). Geeft als resultaat:
 •
0 wanneer er geen netwerkverbinding is voor het huidige bestand.
 •
1 voor een niet-beveiligde verbinding (FileMaker Server met SSL uitgeschakeld, of met een FileMaker Pro-host).
 •
2 voor een beveiligde verbinding (SSL) wanneer de servernaam niet overeenkomt met het certificaat (standaard FileMaker Server-installatie).
 •
3 voor een beveiligde verbinding met een volledig geverifieerde servernaam in het certificaat.
Aantekeningen
 •
U hoeft niet Get ( VerbindingsStatus ) te gebruiken om de beveiliging van op het web gepubliceerde bestanden te controleren. In Instant Web Publishing controleert de webbrowser de SSL-verbinding.
 •
Zoek in de FileMaker Knowledge Base die u kunt bereiken vanaf http://www.filemaker.com/nl/support/ voor meer informatie over de verschillen tussen de evaluatie van functies op de host en de client.
Voorbeelden
Geeft als resultaat 3 wanneer de servernaam overeenkomt met de naam die is aangegeven in een serverhoofdcertificaat dat is afgegeven door een betrouwbare instantie.