Databaseschema's documenteren (FileMaker Pro Advanced)
Gebruik de functie Database Design Report om het schema van uw database te documenteren en als een HTML- of XML-bestand te publiceren.
Met Database Design Report kunt u:
 •
 •
 •
 •
 •
een selectie maken van de elementen (velden, relaties, scripts, enz.) en tabellen in de database die u wilt documenteren
 •
Een Database Design Report in HTML-formaat bevat een Rapportoverzicht dat een snapshot bevat van de elementen in elk databasebestand. Het Rapportoverzicht bevat hyperlinks naar details over alle elementen in elk databasebestand. De HTML-versie van het rapport bevat hyperlinks en u kunt deze weergeven en afdrukken in een webbrowser waarin JavaScript is ingeschakeld.
Een Database Design Report in XML-formaat bevat dezelfde informatie, klaar om naar het gewenste formaat te worden geconverteerd. U kunt gereedschappen maken die de Database Design Report-XML kunnen gebruiken om de structuur van databases te analyseren of te verwerken. Voor meer informatie downloadt u het PDF-bestand Database Design Report XML Output Grammar van FileMaker Pro Advanced, dat op http://www.filemaker.com/nl/support/index.html verkrijgbaar is.
Zo maakt u een Database Design Report:
1.
U moet beschikken over volledige toegangsprivileges voor elk bestand waarvoor u een Database Design Report wilt opstellen en het bestand moet in FileMaker Pro Advanced geopend zijn. U kunt een Database Design Report zowel op lokale als externe bestanden uitvoeren.
2.
Kies op de menubalk Gereedschappen > Database Design Report.
3.
In de lijst Beschikbare bestanden schakelt u alle bestanden uit die u niet in het rapport wilt opnemen door het overeenkomstige selectievakje uit te schakelen.
4.
Als er bestanden zijn die tabellen bevatten die u niet in het rapport wilt opnemen, selecteert u het bestand naast het selectievakje in de lijst Beschikbare bestanden.
De tabellen in het bestand verschijnen in de lijst Tabelvelden opnemen in geselect. bestand. Daarna kunt u elke tabel in de lijst uitschakelen.
Standaard worden alle tabellen in alle geselecteerde bestanden in het rapport opgenomen.
5.
In de lijst Opnemen in rapport schakelt u elementen uit die u uit het rapport wilt uitsluiten.
Standaard worden alle elementen in alle geselecteerde bestanden in het rapport opgenomen. Elk geselecteerd element, indien aanwezig, wordt gerapporteerd voor elk geselecteerd bestand.
6.
Als u het rapport niet in het standaard HTML-formaat maar in het XML-formaat wilt publiceren, selecteert u de optie XML in het gebied Rapportformaat.
7.
Als u het rapport niet automatisch wilt laten openen wanneer het klaar is, schakelt u in het gebied Bestandsverwerking het selectievakje Rapport automatisch openen wanneer het klaar is uit.
8.
Klik op Maken en daarna op Opslaan om het Database Design Report op te slaan.
Opmerkingen
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Als u inactieve accounts met een leeg wachtwoord hebt, wordt in het HTML-rapport een wachtwoordmasker ****** weergegeven. In het XML-rapport geeft het knooppunt emptyPassword="" als resultaat FALSE. Als u van deze inactieve accounts nauwkeurige wachtwoordinformatie wilt, activeert u de accounts en kiest u Bron weergeven.
 •
Mac OS: Als u een HTML-rapport wilt weergeven, gebruikt u webbrowsers zoals Safari, Mozilla en Firefox.
 •
De functie Database Design Report maakt XML-bestanden in UTF-16-formaat. Als u een rapport in dit formaat wilt bekijken, gebruikt u een teksteditor of webbrowser die UTF-16-tekst ondersteunt.
 •
Verwante onderwerpen
Tabelschema's kopiëren of importeren (FileMaker Pro Advanced)
Databases beveiligen