De proefversie van FileMaker Pro omzetten in een volledige versie
U kunt uw exemplaar van de proefversie van FileMaker Pro 12 omzetten naar de volledige versie zonder de proefversie te verwijderen. Al uw instellingen, lijsten met recente bestanden en Favorieten blijven bewaard zodat u zonder onderbreking met uw FileMaker Pro-gegevens kunt blijven werken.
U kunt ook met de hierna beschreven stappen uw winkelversie van FileMaker Pro versie 9, 10 of 11 naar de volledige versie van FileMaker Pro 12 upgraden. Tijdens het installatieproces wordt u gevraagd om de licentiecode voor uw huidige product op te geven.
Opmerkingen
 •
U moet een internetverbinding hebben om FileMaker Pro 12 te installeren zoals hierna beschreven.
 •
U kunt uw winkelversie van FileMaker Pro Advanced versie 9, 10 of 11 met de volgende stappen upgraden naar FileMaker Pro 12 upgraden, maar niet naar FileMaker Pro 12 Advanced.
U kunt FileMaker Pro 12 als volgt installeren vanaf de proefversie:
1.
Start uw proefversie van FileMaker Pro 12. Klik in het dialoogvenster FileMaker Pro-proefversie dat wordt weergegeven op Nu kopen.
Als de proefversie al draait, kiest u op de menubalk Help > FileMaker Pro kopen.
Vervolgens wordt de webpagina van de FileMaker-winkel weergegeven.
2.
Selecteer de versie van FileMaker Pro 12 die u wilt kopen.
Als u een upgrade uitvoert vanaf FileMaker Pro of FileMaker Pro Advanced versie 9, 10 of 11, kunt u alleen een FileMaker Pro 12-product selecteren op de winkelpagina. Als u geen upgrade uitvoert, kunt u een product selecteren op de winkel- of licentiepagina.
3.
Uw licentiecode voor dat product wordt per e-mail naar u gestuurd. Druk deze e-mail af en bewaar deze op een veilige plek.
4.
Na ontvangst van uw licentiecode gaat u terug naar het dialoogvenster FileMaker Pro-proefversie en klikt u op Licentiecode invoeren.
5.
Voer in het volgende dialoogvenster van FileMaker Pro-proefversie uw gebruikersnaam, uw organisatie (optioneel) en de licentiecode voor uw nieuwe product in. Klik op OK.
 •
Als u FileMaker Pro 12 voor Windows installeert, moet u mogelijk de aanmeldingsgegevens voor beheerders voor uw computer opgeven.
 •
Als u een upgrade uitvoert vanaf een eerdere versie van FileMaker Pro en u een upgradelicentiecode in het dialoogvenster FileMaker Pro-proefversie hebt ingevoerd, wordt het dialoogvenster FileMaker Pro-upgrade weergegeven. Voer uw gebruikersnaam, uw organisatie (optioneel) en de licentiecode voor het eerdere product in. Klik op OK. Zie Bestanden uit FileMaker Pro 11 en latere versies converteren voor meer informatie over wijzigingen die gevolgen kunnen hebben voor uw databases die u in een eerdere versie van FileMaker Pro hebt gemaakt.