Tekst vet of cursief maken of markeren, of andere stijlen toepassen
U kunt tekst in drie gebieden opmaken:
 •
 •
 •
Zo geeft u meerdere tekstkenmerken tegelijk op:
1.

Opmerking  De door u opgegeven opmaak wordt met de gegevens opgeslagen en u zult die opmaak zien in elke lay-out waarin het veld wordt weergegeven. Zie Tekst opmaken voor meer informatie.
2.
 •
Als u geen opmaakbalk ziet, klikt u op de knop Opmaak Knop voor opmaakbalk op de lay-outbalk.
 •
Klik in de lay-outmodus op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik op Uiterlijk. Kies een optie in het tekstgebied.
3.

Kies een grootte (kies Eigen als u een eigen lettergrootte tussen 1 en 500 punt wilt opgeven).
Klik op het kleurenpalet en kies een kleur (kies Andere kleur om een eigen kleur te selecteren).
Opmerkingen
 •
Windows: als u alle beschikbare lettertypen wil bekijken, kiest u op de menubalk Opmaak > Type > Configureren/Meer lettertypen. Selecteer links in het dialoogvenster Menu Type configureren een lettertype en klik op Verplaatsen om het toe te voegen aan het menu met lettertypen. U kunt ook links in het venster dubbelklikken op een lettertype om het naar de lijst Menu te verplaatsen. Zorg ervoor dat u het selectievakje Weergeven in afdruktype hebt ingeschakeld. Alleen dan kunt u deze optie gebruiken.
 •
Als u tekstkenmerken afzonderlijk wilt instellen, kiest u op de menubalk Opmaak > Type, Grootte, Stijl, Tekst uitlijnen, Regelafstand of Tekstkleur en kiest u een opdracht in het vervolgmenu. (In het vervolgmenu Stijl kunt u meerdere stijlen kiezen.)
 •
Als u de maateenheid voor de linialen en het raster wilt wijzigen, klikt u linksboven in het document waar de horizontale en verticale linialen samenkomen tot de gewenste maateenheid is weergegeven. Zie De linialen en het raster gebruiken.
Verwante onderwerpen
Voorwaardelijke opmaak voor lay-outobjecten opgeven