Knopinfo toevoegen in lay-outs
U kunt knopinfo toevoegen aan lay-outobjecten. Knopinfo wordt weergegeven in kleine gele vakjes wanneer een gebruiker in de blader- of zoekmodus de cursor op een object plaatst. Knopinfo kan statische tekst zijn, maar ook het resultaat van een berekening.
Zo kunt u knopinfo toevoegen, wijzigen of verwijderen:
1.
2.
Klik op Infovenster Knop Infovenster op de lay-outbalk en klik op Positie.
3.

Knopinfo maken die verschijnt als het resultaat van een berekening
4.
Tip  Kies in de lay-outmodus op de menubalk Weergave > Tonen > Knopinfo om te bepalen voor welke objecten knopinfo is opgegeven. Bij objecten met knopinfo verschijnt een badge Badge voor knopinfo in de lay-outmodus.
Opmerkingen
 •
Knopinfo wordt weergegeven in FileMaker Pro, FileMaker Pro Advanced, runtime-databaseoplossingen en databases die met Instant Web Publishing op het web zijn gepubliceerd.
 •
 •
 •
 •
Als de knopinfoberekening van een object als resultaat een lege tekenreeks geeft, verschijnt geen knopinfo. Als uw knopinfo bijvoorbeeld gerelateerde gegevens weergeeft en de relatie ontbreekt, zal de knopinfo geen tekst bevatten. Als de berekening een fout bevat, geeft de knopinfo ongeldige of gedeeltelijk geldige resultaten met vraagtekens weer.
 •
Wanneer u een object met knopinfo kopieert of dupliceert, wordt de knopinfo ook op het nieuwe object toegepast.
Verwante onderwerpen
Een lay-out maken
Records in een formulier, lijst of tabel weergeven