Lay-outs beheren
U kunt al uw lay-outs beheren in het dialoogvenster Lay-outs beheren. U kunt bijvoorbeeld mappen maken om lay-outs te groeperen; lay-outs hernoemen, dupliceren en verwijderen; en kiezen of lay-outs en mappen worden weergegeven in het venstermenu voorlay-outs.
Zo beheert u lay-outs:
1.
Kies op de menubalk Bestand > Beheren > Lay-outs.
2.
Opmerking  Een badge op het pictogram Badge Lay-out/scriptactivering in het dialoogvenster Lay-outs beheren naast een lay-outnaam geeft aan dat voor deze lay-out een scriptactivering voor lay-outs is ingesteld.

Klik op Nieuw om de wizard Lay-out/rapport maken weer te geven. Zie Een lay-out maken.
Klik op de pijl naast Nieuw en kies Map. Typ een mapnaam in het dialoogvenster Map bewerken en klik op OK. De nieuwe map verschijnt in het dialoogvenster Lay-outs beheren op de huidige positie. Een map verschijnt als een submenunaam in het venstermenu voor lay-outs.
Een map uit- of samenvouwen
Klik op het pictogram voor uit- of samenvouwen links van de mapnaam of druk op + of – (Windows) of pijl-rechts of pijl-links (Mac OS).
Een lay-out dupliceren, verwijderen of hernoemen
Een map hernoemen
Dubbelklik op de map om de naam ervan te wijzigen. Typ een nieuwe naam in het dialoogvenster Map bewerken en klik op OK.
Selecteer de map en klik op Dupliceren. De mapnaam wordt gedupliceerd en voorzien van het woord Kopie, en alle lay-outs en submappen daarin worden ook gedupliceerd.
Vouw de gewenste map uit (zie hierboven). Gebruik de dubbele pijl links van de lay-out om deze naar de positie onder de uitgevouwen groep te slepen. Als de lay-out zich aan het einde van de map bevindt, laat u de lay-out met de vierpuntige pijl onder de mapnaam inspringen. De lay-out verschijnt in het submenu van de geselecteerde map in het venstermenu voor lay-outs.
Als u een lay-out buiten een map wilt plaatsen, sleept u, terwijl de map uitgevouwen is, de lay-out met de vierpuntige pijl naar links, waarmee u aangeeft dat de lay-out buiten de map is.
Een map verwijderen
Selecteer de map die u wilt verwijderen, klik op Verwijderen en klik vervolgens in het waarschuwingsbericht op Verwijderen. Het verwijderen van een map kunt u niet ongedaan maken. De map en alle lay-outs en submappen erin worden verwijderd.
Een lay-out of map opnieuw rangschikken in de lijst en deze wijzigingen weergeven in het venstermenu voor lay-outs
Mappen en hun inhoud op mapnaam weergeven
Kies in de lijst linksboven in het dialoogvenster een mapnaam. U ziet de lay-outs en submappen van de map.
De lijst met mappen en lay-outs op naam filteren
Typ in het vak rechtsboven in het dialoogvenster de naam van een map of lay-out of een deel van de naam. De lijst wordt gefilterd terwijl u typt: wanneer u een lay-outnaam typt, wordt de lay-out in de lijst weergegeven en wanneer u een mapnaam typt, wordt de map met de lay-outs en submappen erin weergegeven.
Een lay-out openen in een documentvenster
Een scheidingsteken maken om onderdelen te groeperen in het venstermenu voor lay-outs
3.
Als u een lay-out, map of scheidingsteken wilt opnemen in het venstermenu voor lay-outs, schakelt u het selectievakje naast het onderdeel in de lijst in en selecteert u In venstermenu’s voor lay-out opnemen (zie ook Lay-outs opnieuw ordenen in en uitsluiten van het venstermenu).
Opmerking  Selecteer elk onderdeel (inclusief de lay-outs en submappen van een map) dat u wilt weergeven in het venstermenu voor lay-outs. Alleen de onderdelen die u selecteert, worden weergegeven.
4.
Opmerkingen
 •
Houd de Ctrl+toets (Windows) of de Cmd-toets (Mac OS) ingedrukt en klik om meerdere lay-outs en mappen tegelijk te selecteren. U kunt meerdere lay-outs en mappen dupliceren en verwijderen en u kunt meerdere lay-outs openen.
 •
In de kolom Menureeks van het dialoogvenster Lay-outs beheren wordt de menureeks weergegeven die is gekoppeld aan elke lay-out. U maakt menureeksen met de functie Eigen menu's, die alleen beschikbaar is in FileMaker Pro Advanced. Zie Eigen menu’s definiëren (FileMaker Pro Advanced) of raadpleeg de handleiding FileMaker Pro Advanced Ontwikkelaarsgids die u krijgt bij FileMaker Pro Advanced voor meer informatie.