Woordenlijsten voor de spellingcontrole maken en selecteren
Voordat u een spellingcontrole uitvoert, kunt u de te gebruiken spellingwoordenlijsten selecteren. U kunt de hoofdwoordenlijst op zichzelf gebruiken of in combinatie met een aangepaste eigen woordenlijst. (Zie Spelling controleren voor meer informatie over de hoofdwoordenlijst en de eigen woordenlijsten.)
FileMaker Pro gebruikt standaard de gebruikerswoordenlijst User.upr, maar u kunt ook andere eigen woordenlijsten maken (bijvoorbeeld een woordenlijst met specifieke financiële of medische terminologie).
U moet woordenlijsten selecteren wanneer:
 •
 •
u wilt de spelling een tweede keer controleren met een andere hoofdwoordenlijst (bijvoorbeeld met een woordenlijst voor een vreemde taal).
 •
 •
uw woordenlijstbestanden bevinden zich niet op de standaardmaplocatie: de
Extensions/Dictionaries in de map waarin FileMaker Pro is geïnstalleerd.
Zo stelt u een andere hoofdwoordenlijst in:
1.
Kies op de menubalk Bewerken > Spelling > Woordenlijsten selecteren.
2.
Gebruik Taal voor spellingcontrole om een hoofdwoordenlijst te selecteren. Standaard is de taalversie van uw besturingssysteem geselecteerd.
3.
Zo stelt u een andere eigen woordenlijst in:
1.
Kies op de menubalk Bewerken > Spelling > Woordenlijsten selecteren.
2.
Selecteer het keuzerondje Hoofdwoordenlijst en eigen woordenlijst voor spelling gebruiken. De naam en het pad van de op dat ogenblik geselecteerde eigen woordenlijst wordt weergegeven.
3.
Klik op Selecteren om over te schakelen naar een andere eigen woordenlijst.
4.
Zo negeert u de gebruikerswoordenlijst:
1.
Kies op de menubalk Bewerken > Spelling > Woordenlijsten selecteren.
2.
Selecteer het keuzerondje Alleen hoofdwoordenlijst voor spelling gebruiken.
3.
Als u weer een eigen woordenlijst wilt gebruiken, moet u deze opnieuw selecteren.
Zo maakt u een nieuwe eigen woordenlijst:
1.
Kies op de menubalk Bewerken > Spelling > Woordenlijsten selecteren.
2.
Selecteer het keuzerondje Hoofdwoordenlijst en eigen woordenlijst voor spelling gebruiken.
3.
Klik op Nieuw. Geef een naam op voor de woordenlijst en klik op Maken.
Verwante onderwerpen
Eigen woordenlijsten bewerken
Opties instellen voor bestanden