Geluiden in velden opnemen en afspelen
In FileMaker Pro kunt u geluiden opnemen en afspelen in containervelden.
Voordat u geluiden opneemt, controleert u of uw computer over de juiste hardware en software beschikt om geluiden op te nemen:
 •
 •
 •
Het audio-invoerapparaat moet correct zijn geconfigureerd in het Configuratiescherm-onderdeel Hardware en Geluid (Windows Vista of Windows 7), Geluiden en Audioapparaten (Windows XP) of de Systeemvoorkeur Geluid (Mac OS).
Zo neemt u geluiden op:
1.
Klik in de bladermodus op een leeg containerveld en kies op de menubalk Invoegen > Geluid.
Of klik met de rechtermuisknop op het containerveld en kies Geluid invoegen.
Opmerking  Als de menuoptie Geluid of Geluid invoegen niet beschikbaar is, controleert u of de optie Optimaliseren voor afbeeldingen is geselecteerd in het infovenster.
2.
3.
Spreek bijvoorbeeld een tekst in met de microfoon of speel het geluid dat u wilt opnemen af met uw audio-invoerapparaat.
Als u de opname wilt onderbreken, klikt u op Onderbreken.
4.
Het geluidspictogram Geluidspictogram verschijnt in het containerveld.
Zo speelt u geluiden af:
Voer een van de volgende handelingen uit in de bladermodus:
 •
 •
Opmerkingen
 •
U kunt geluiden vanuit het klembord in containervelden plakken.
 •
 •
Geluiden die op een Mac OS-computer zijn gecomprimeerd, kunt u mogelijk niet afspelen op een Windows-computer.
Verwante onderwerpen
Problemen met het toevoegen en weergeven van gegevens oplossen
Gegevens uit containervelden verwijderen
Containervelden definiëren