Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor besturing > Else If

Else If

Evalueert een logische berekening en voert een voorwaardelijke actie uit op basis van die evaluatie, zoals If.

Zie ook

Opties

Geef de logische berekening op die u wilt laten evalueren.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Ja

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Else If moet volgen op een If-scriptstap of een andere Else If-scriptstap. Else If kan niet volgen op een Else scriptstap.

Wanneer het resultaat van een If-scriptstap onwaar is, gaat het script tijdens de uitvoering verder naar de Else If-scriptstap. Wanneer het resultaat van een Else If-instructie waar is, wordt het blok stappen onder Else If uitgevoerd. Een waar resultaat beëindigt de Else If-procedure en wanneer de volgende Else If- of Else-instructie wordt bereikt, gaat de uitvoering verder met de End If scriptstap.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript voert een zoekopdracht uit en sorteert records. Als er geen records zijn die aan de zoekcriteria voldoen, wordt een aangepast dialoogvenster weergegeven.

Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
If [ Get (LaatsteFout) = 0 ]
Records sorteren [Herstellen; Met dialoogvenster: Uit]
Else If [ Get (LaatsteFout) = 401 ]
Aangepast dialoogvenster tonen ["Geen records gevonden."]

Berekeningvelden definiëren

If functie

Voorbeelden van If-structuur