Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor besturing > Else

Else

Voert een alternatieve reeks scriptstappen uit wanneer de evaluatie van een If- of Else if-scriptstap onwaar is.

Zie ook

Opties

Geen.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud-product

Ja

FileMaker Data API

Ja

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Else moet volgen op een If-scriptstap of een Else If-scriptstap. De scriptstap Else kan niet volgen op een andere Else-scriptstap.

Wanneer alle If- en Else If-scriptstappen onwaar zijn, gaat het script tijdens de uitvoering verder naar de Else-scriptstap. De scriptstappen onder Else worden uitgevoerd en het script gaat bij uitvoering naar de End If scriptstap.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript voert een zoekopdracht uit: Als er geen records worden gevonden, wordt een aangepast dialoogvenster weergegeven. Als er wel records worden gevonden, wordt de gevonden reeks gesorteerd.

Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
If [Get (GevondenTelling) = 0]
Aangepast dialoogvenster tonen ["Records zoeken"; "Geen records gevonden."]
Else
Records sorteren [Herstellen; Met dialoogvenster: Uit]

Verwante onderwerpen

Else If scriptstap

Voorbeelden van If-structuur