Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (Schermschaalfactor)

Get (Schermschaalfactor)

Geeft als resultaat de schaalfactor van het scherm waarin het huidige bestand is geopend.

Opmaak

Get (Schermschaalfactor)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

getal

Afkomstig van

FileMaker Pro 13.0.2

Beschrijving

In macOS en FileMaker Go geeft deze functie als resultaat een schaalfactor op basis van de relatieve pixeldichtheid van het scherm. Bijvoorbeeld:

1 voor een apparaat zonder een Retina-scherm

2 voor een Mac met een Retina-scherm of voor een iPhone 6, iPhone 7 of iPhone 8

3 voor een iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus of iPhone X

In Windows geeft deze functie als resultaat de schaalfactor die in het configuratiescherm is opgegeven.

In FileMaker WebDirect, scripts aan serverzijde, de FileMaker Data API en Custom Web Publishing geeft deze functie als resultaat 1.

Voorbeeld 1

Get (Schermschaalfactor) geeft als resultaat 2 op een iPad met een Retina-scherm.

Voorbeeld 2

Detecteert de schaalfactor van het scherm en gaat vervolgens naar een lay-out die is ontworpen voor een grote schaalfactor of gaat naar een standaardlay-out.

If [Get (Schermschaalfactor) = 1,5]
Ga naar lay-out [Facturen factor 150%]
Else
Ga naar lay-out [Facturen]