Databases publiceren op het web
 
Databases publiceren op het web
U kunt uw databases op verschillende manieren op het web weergeven. Zo zijn uw gegevens:
Wereldwijd beschikbaar voor een groot aantal personen die een compatibele webbrowser gebruiken. (U kunt de toegang tot bestanden echter beperken.)
Toegankelijk vanaf talrijke locaties, bijvoorbeeld wanneer u op reis bent of op afstand werkt.
U kunt uw gegevens op drie manieren publiceren.
FileMaker WebDirect: Als u FileMaker Server hebt, kunt u FileMaker WebDirect gebruiken om lay-outs snel en gemakkelijk vanaf uw database op het internet te publiceren. Hiervoor hoeft u geen extra software te installeren. Uw FileMaker WebDirect-oplossing kan worden bekeken, bewerkt, gesorteerd en doorzocht door iedereen die over een compatibele webbrowser beschikt, toegang heeft tot het internet of een intranet, en de benodigde privileges heeft. Met FileMaker WebDirect worden gegevens in de webbrowser automatisch bijgewerkt wanneer FileMaker Server gegevens naar de webbrowser pusht. U kunt extra software gebruiken om aanvullende taken uit te voeren (zoals de configuratie van een firewall om uw netwerk te beveiligen). Raadpleeg Databases publiceren met FileMaker WebDirect.
Statische publicatie: Als uw gegevens nauwelijks worden gewijzigd of als u gebruikers geen liveverbinding met de database wilt toestaan, kunt u uw gegevens beschikbaar maken met een statische publicatie. Bij een statische publicatie exporteert u FileMaker Pro-gegevens om een webpagina te maken die u verder kunt aanpassen met HTML-code. De webpagina wordt niet gewijzigd wanneer de gegevens in uw database worden aangepast en gebruikers hebben geen toegang tot uw database. Raadpleeg Gegevens publiceren op statische webpagina's.
Custom Web Publishing: Als u FileMaker Server hebt, kunt u de technologie Custom Web Publishing gebruiken voor meer controle over het uiterlijk en de functionaliteit van uw gepubliceerde database.
Met XML en PHP kunt u:
uw database in een andere website integreren
bepalen hoe gebruikers uw gegevens kunnen gebruiken
bepalen hoe gegevens in webbrowsers worden weergegeven
Raadpleeg FileMaker Server Custom Web Publishing Handleiding.
U kunt ook de FileMaker Data API gebruiken om webservices toegang te geven tot gegevens in oplossingen die door FileMaker Server worden gehost. Raadpleeg FileMaker Data API Handleiding.