Gegevens toevoegen en weergeven > Records toevoegen, dupliceren en verwijderen
 
Records toevoegen, dupliceren en verwijderen
Belangrijk  U kunt de volgende handelingen niet ongedaan maken. Voordat u begint, moet u overwegen een reservekopie van uw database te maken.
 
Om dit te doen
Doet u dit in de bladermodus
Een record in de huidige tabel toevoegen
Klik op Nieuwe record in de statusbalk.
Een record aan een gerelateerde tabel toevoegen
Als het gerelateerde veld zich in een portaal bevindt, typt u gegevens in het veld in de laatste rij van het portaal en legt u de record vast (bijvoorbeeld door ergens buiten de record te klikken of door een andere record te selecteren).
Als het gerelateerde veld zich niet in een portaal bevindt, typt u gegevens in het veld en legt u de record vast (bijvoorbeeld door ergens buiten de record te klikken of door een andere record te selecteren).
Een record in de huidige tabel dupliceren
Selecteer de record. Kies Records > Record dupliceren.
Als de record gerelateerde gegevens weergeeft, zorgt u vóór het dupliceren van de record ervoor dat er geen records in een portaal zijn geselecteerd.
Een gerelateerde record in een portaal dupliceren
Selecteer de gerelateerde record in het portaal (zorg ervoor dat de hele rij is gemarkeerd) en kies vervolgens Records > Record dupliceren.
Een record verwijderen
Selecteer de record. (Als uw lay-out gerelateerde records in een portaal weergeeft, selecteert u alles behalve een portaalrij.) Klik in de statusbalk op Record verwijderen.
Een gerelateerde record verwijderen
Selecteer een portaalrij in de huidige tabel door binnen de rij, maar buiten eventuele velden in de rij te klikken. Klik op Record verwijderen en daarna op Verwijderen.
Een groep records verwijderen
Zorg ervoor dat de gevonden reeks alleen de records bevat die u wilt verwijderen. Kies in de menubalk Records > Gevonden records verwijderen.
Alle records in een tabel verwijderen
Klik op Alles tonen en kies vervolgens Records > Alle records verwijderen.
Opmerkingen 
U kunt gerelateerde records uit de huidige tabel alleen toevoegen als de relatie zo is ingesteld dat het maken van gerelateerde records is toegestaan.
FileMaker Pro slaat nieuwe records aan het einde van de tabel op. Als de records niet gesorteerd zijn, verschijnt de nieuwe record na de laatste record in de gevonden reeks.
Verwante onderwerpen 
Werken met gerelateerde tabellen
Portalen maken om gerelateerde records weer te geven