Skapa och hantera layouter och rapporter > Arbeta med fönster

Arbeta med fönster
När du vill kontrollera flödet i en procedur eller arbeta med flera uppgifter samtidigt, kan du ha fler än ett fönster öppet på en och samma gång. Fler öppna fönster kan till exempel visa varningar, be en användare om information eller tillhandahålla olika datavyer.
Om du vill öppna ett nytt fönster baserat på det aktiva fönstret väljer du menyn Fönster > Nytt fönster.
Ändra ett öppet fönster med hjälp av kommandona i Windows-menyn eller använd Scriptsteg för fönster.
Om du vill öppna ett nytt fönster som visar en annan layout eller ger andra resultat än det aktuella fönstret, skapar du ett script som innehåller scriptsteget Nytt fönster. Se anvisningarna nedan.
Skapa ett fönster som öppnas med ett script:
Det är inte nödvändigt att ange värden för varje tillval. Om inget värde angetts använder FileMaker Pro det standardvärde som hör till Fönster > Nytt fönster.
1. Välj menyn Scripts > Scriptfönster.
2. Klicka på Ikonen Nytt script, ange ett namn för scriptet och tryck på Retur.
3. I sektionen för scriptsteg dubbelklickar du scriptsteget Nytt fönster.
4. I sektionen för scriptredigering klickar du på Åtgärdsmeny om du vill öppna dialogrutan med alternativ för "Nytt fönster".
5. Vid Fönsternamn anger du en rubrik för fönstret.
6. Ange det nya fönstrets dimensioner och position.
Tips!  Du kan skapa ett nytt fönster utanför skärmen genom att ange negativa värden för överkant och vänsterkant, vilket kan vara användbart i miljöer med flera bildskärmar.
7. Välj Ange avancerad stil.
8. För Fönsterstil:

Välj
För att
Dokumentfönster
Skapa ett fönster som användare kan minimera, maximera, återställa eller stänga, eller som startar en ny process när användaren arbetare.
Flytande dokumentfönster
Skapa ett fönster som ligger kvar framför andra fönster även när det flytande fönstret blir inaktivt.
Dialogruta (modal)
Skapa ett fönster som visas i förgrunden och kan inte minimeras. Användarna måste stänga alla öppna dialogfönster innan de kan aktivera ett öppet dokumentfönster.
Mer information finns i Om fönsterstilar.
9. Vid Fönsterkontroller väljer du vilka kontroller du vill aktivera i det nya fönstret.
Obs!  Zooma kontrollområde innehåller zoomningskontrollen och lägesmenyn längst ner i dokumentfönstret.
10. Klicka på OK två gånger när du vill spara ändringarna och återgå till sektionen för scriptredigering.
11. Välj menyn Arkiv > Spara script (Windows) eller menyn Scripts > Spara script (OS X) och stäng sedan Scriptfönster.
12. Om du vill öppna det nya fönstret väljer du scriptet från menyn Scripts.