Referens > Scriptsteg > Scriptsteg för fönster > Nytt fönster

Nytt fönster
Användning
Skapar ett nytt fönster baserat på förgrundsfönstret.
Se även
Format
Nytt fönster[Stil: Dokument/Flytande dokument/Dialog ; Namn: <fönsternamn> ; Höjd: n ; Bredd: n ; Överkant: n ; Vänsterkant: n]
Tillval
Du kan välja någon av följande fönsterstilar:
Dokumentfönster öppnar ett dokumentfönster.
Flytande dokumentfönster öppnar ett flytande dokumentfönster.
Dialogfönster öppnar ett dialogfönster.
Du kan ange följande fönsterinställningar:
Fönsternamn är namnet på det nya fönstret. Fönsternamn behöver inte vara unika.
Höjd är det nya fönstrets höjd i punkter.
Bredd är det nya fönstrets bredd i punkter.
Avstånd från överkant är det nya fönstrets avstånd, i punkter, från FileMaker Pro-fönstrets (Windows) eller skärmens (OS X) övre del.
Avstånd från vänsterkant är det nya fönstrets avstånd, i punkter, från FileMaker Pro-fönstrets (Windows) eller skärmens (OS X) vänstra sida.
Du kan ställa in följande fönsterkontroller:
Stäng aktiverar stängningsknappen i fönstrets rubrikrad.
Minimera aktiverar minimeringsknappen i fönstrets rubrikrad.
Maximera aktiverar maximeringsknappen i fönstrets rubrikrad.
Zooma kontrollområde aktiverar zoomningskontrollen och lägesmenyn nere i fönstrets vänstra hörn.
Ändra storlek låter användare ändra fönstrets storlek.
Kompatibilitet

Där scriptsteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Partiell
Anpassad webbpublicering
Partiell
FileMaker WebDirect
Partiell
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Det här scriptsteget skapar ett nytt dokumentfönster, flytande dokumentfönster eller dialogfönster baserat på det aktiva fönstret.
Det är inte nödvändigt att ange värden för varje tillval. Om inget värde angetts använder FileMaker Pro det standardvärde som hör till Fönster > Nytt fönster.
Se Arbeta med fönster och Om fönsterstilar.
Kommentar
I FileMaker WebDirect och Anpassad webbpublicering öppnar det här scriptsteget ett nytt virtuellt fönster i webbläsaren. Inaktiva virtuella fönster förblir öppna men visas inte. Använd Scriptsteget Välj fönster om du vill ändra aktuellt (aktivt) virtuellt fönster. Inställningar för fönsterstilar stöds inte.
FileMaker Go stöder inte tillvalen Flytande dokument och Dialogruta för fönsterstilar. FileMaker Go stöder inte heller tillvalen för att positionera och ändra storlek på fönstren eftersom det alltid visar dokumentfönster i helskärm.
Exempel 1
Går till layouten Kunder i ett nytt fönster och sorterar efter fältet Kund-ID.
Nytt fönster [Stil: Dokument ; Överkant: Get ( FönsterÖverkant ) + 25 ; Vänster: Get ( FönsterVänsterkant ) + 25]
Gå till layout ["Kunder"]
Sortera poster efter fält [Fallande ; Kunder::Kund-ID]
Exempel 2
Går till layouten Skriv ut fakturor i ett nytt flytande fönster och går till granskningsläget.
Nytt fönster [Stil: Flytande dokument ; Namn: "Skriv ut fakturor"; Överkant: Get ( FönsterÖverkant ) + 25 ; Vänster: Get ( FönsterVänsterkant ) + 25]
Gå till layout ["Skriv ut fakturor]
Granska [Paus: Av]
Relaterade avsnitt
Scriptsteget Gå till layout