Granska och skriva ut information > Granska data i en layout

Granska data i en layout
När du växlar till granskningsläget visas layouten som den kommer att se ut i utskriften. Det går inte att mata in eller ändra information i granskningsläget.
I granskningsläget kan du visa:
hur många poster som ryms på en utskriven sida
hur de pagineringsinställningar du anger påverkar sidbrytningarna (se Definiera sidbrytningar och sidnummer)
delar med delsummor som innehåller beräknade statistikfält (se Ny Layout/rapport (guiden Ny layout/rapport))
diverse information som fylls i av FileMaker Pro, till exempel sidnummer, aktuellt datum osv. (se Sätta in datum, sidnummer eller andra variabler i en layout)
de marginaler som du har definierat (se Ange sidmarginaler)
hur fält som ställts in med Packa objekt täcker tomma utrymmen (se Ta bort tomrum i utskrifter)
posterna ordnade i kolumner, om Tillval för layout har konfigurerats för utskrift i kolumner Förbereda utskrift av poster i kolumner).
främre flikpanel eller glidpanel om sidan innehåller panelkontroller (se Arbeta med panelkontroller i layouter)
knappar för flytande fönster, men inte deras associerade flytande fönster eller innehållet i flytande fönster (se Arbeta med flytande fönster i layouter)
Så här granskar du data i en layout:
1. Börja med att göra på samma sätt som när du skriver ut:
Välj en skrivare och inställningar för utskrift.
Kontrollera att de hittade posterna är de poster som du vill granska.
Se steg 1 till 4 i Skriva ut poster.
2. Klicka på Granska i layoutlisten (bearbetningsläge) eller välj Granska i menyn Läge längst ned i dokumentfönstret.
Så här går du mellan sidor i granskningsläget:
Använd navigeringskontrollerna i statuslisten. Klicka på Knappen Bakåt och Knappen Framåt, dra reglaget till vänster och höger, eller skriv in ett sidnummer i sidnummerrutan på aktuell sida och tryck på Retur.
Navigeringskontroller i granskningsläge
Välj Poster > Gå till poster > Nästa, Föregående eller Gå till om du vill flytta till nästa, föregående eller till en viss sida. (Dessa menyalternativ är inte tillgängliga om statuslisten är dolt och låst av ett scriptsteg.)
Använd den vertikala rullningslisten när du vill gå uppåt eller nedåt på den sida som visas. Du kan behöva gå ända till slutet av rapporten för att antalet sidor ska visas korrekt.