Referens > Konvertera filer från FileMaker Pro 11 och tidigare > Konvertera flera filer samtidigt

Konvertera flera filer samtidigt
Filer som tillsammans utgör en relationsdatabas konverterar du samtidigt. Mer information finns i Konvertera flera filer samtidigt.
Med FileMaker Pro 15 kan du konvertera flera filer på samma gång. Du bör använda konverteringsmetoden för flera filer när du vill konvertera en databas som består av flera relaterade filer eller om du helt enkelt har många FileMaker Pro-filer som du snabbt vill konvertera utan att behöva bli uppmanad att byta namn på varje fil.
Obs!  Om det ingår en punkt (.) i filnamnet utöver den som föregår filändelsen, tar du bort den. Om det finns en punkt i ett filnamn läggs inte filändelsen .fmp12 till för den konverterade filen i FileMaker Pro.
Så här konverterar du flera filer samtidigt:
1. Om filerna du vill konvertera är öppna i den föregående versionen av FileMaker Pro, stänger du filerna.
2. Skapa en ny, tom mapp för de konverterade filerna.
3. Gör något av följande när du vill markera och öppna filer för konvertering:
Filmetod: markerar de filer du vill konvertera och dra dem till programikonen för FileMaker Pro 15.
Mappmetod: om en mapp innehåller alla filer som du vill konvertera, drar du mappen till programikonen för FileMaker Pro 15.
När flera filer från olika mappar konverteras skapas alla de konverterade filerna i en och samma mapp. Filernas ursprungliga platser sparas inte. Om du vill förenkla konverteringen kan du konvertera alla filer samtidigt från en relaterad databas som består av flera filer. Efter konverteringen kan du flytta en uppsättning med filer till en dubblett av den ursprungliga filstrukturen.
Metod med dialogrutan Öppna fil: välj Arkiv-menyn > Öppna i FileMaker Pro 15. På fliken Mina lösningar i Startcenter klickar du på Bläddra och väljer sedan filerna du vill konvertera genom att hålla ned Ctrl (Windows) eller Kommando (OS X) och klicka på varje fil. (Om du vill markera ett intervall med intilliggande filer klickar du på den första filen och håller sedan ned Skift medan du klickar på den sista filen.) Klicka sedan på Öppna.
Dialogrutan Öppna flera filer öppnas.
4. Välj Öppna alla filer och konvertera vid behov.
5. Klicka på Ange, markera mappen du skapade i steg 2 där du vill spara de konverterade filerna och klicka på OK (Windows) eller Välj (OS X).
Viktigt!  Välj inte en mapp som innehåller några originalfiler. Om du gör det ändras namnet på de konverterade filerna (genom att ett nummer läggs till i filnamnet), för att de konverterade filerna inte ska skriva över originalfilerna. Denna namnändring kan göra att datakällor (tidigare kallade filreferenser) konverteras på fel sätt, vilket påverkar relationer och andra funktioner som är beroende av datakällor.
6. Klicka på Öppna i dialogrutan Öppna flera filer när du vill starta konverteringen.
Om konverteringen tar en stund visas dialogrutan Konverterar fil, där konverteringens förlopp visas. Om en fil som konverteras innehåller indexerade fält kan du spara tid genom att klicka på Avbryt när indexet skapas om, vilket skjuter upp indexeringen till senare.
FileMaker Pro 15 skapar konverterade filer i den mapp du angav. Filerna öppnas och originalfilerna förblir oförändrade. Filnamnstillägget .fmp12 läggs till för alla konverterade filer.
7. Använd ett textredigeringsprogram och öppna filen Conversion.log, som finns i samma mapp som de konverterade databasfilerna.