Referens > Konvertera filer från FileMaker Pro 11 och tidigare > Konvertera en enskild fil

Konvertera en enskild fil
Fristående databasfiler som inte visar relaterade data från andra filer konverterar du var för sig. Mer information finns i Konvertera en enskild fil.
1. Om filen du vill konvertera är öppen i den föregående versionen av FileMaker Pro, stänger du filen.
2. Starta FileMaker Pro 15.
3. På fliken Mina lösningar i Startcenter klickar du på Bläddra.
Om Startcenter inte visas väljer du Arkiv > Öppna. På fliken Mina lösningar klickar du på Bläddra.
4. I dialogrutan Öppna fil markerar du filen som ska konverteras och klickar på Öppna.
Konverteringsdialogrutan visas där du kan välja att ändra namn på den befintliga filen innan du konverterar den. Som standard döps inte filen om automatiskt i FileMaker Pro.
5. Gör något av följande:
Om du inte vill döpa om den gamla filen avmarkerar du kryssrutan Byt namn på originalet och klickar sedan på OK. Det är inte nödvändigt att byta namn på den gamla filen om den har filändelsen .fp7 eftersom en konverterad fil får ändelsen .fmp12.
Om du vill döpa om den gamla filen väljer du Byt namn på originalet. Du kan antingen använda standardfilnamnet (filens originalnamn med "Old" som tillägg), eller ange ett nytt namn. Klicka sedan på OK.
Obs!  Om det ingår en punkt (.) i filnamnet utöver den som föregår filändelsen, tar du bort den. Om det finns en punkt i ett filnamn läggs inte filändelsen .fmp12 till för den konverterade filen i FileMaker Pro.
6. Ange namnet på den nya filen i dialogrutan Namnge konverterad fil.
7. Klicka på Spara när du vill påbörja konverteringen.
Du kan spara tid genom att klicka på Nästanär indexet skapas om, vilket skjuter upp indexeringen till senare.
8. Använd ett textredigeringsprogram och öppna filen Conversion.log, som finns i samma mapp som den konverterade databasen.