Lay-outs en rapporten maken en beheren > Werken met vensters

Werken met vensters
Wanneer u de werkstroom van een procedure wilt beheren of aan verschillende taken tegelijk wilt werken, kunt u meer dan één open venster tegelijk hebben. Extra open vensters kunnen bijvoorbeeld waarschuwingen weergeven, een gebruiker informatie vragen of verschillende weergaven van gegevens geven.
Als u een nieuw venster op basis van het actieve venster wilt openen, kiest u Venster > Nieuw venster.
Als u een open venster wilt wijzigen, gebruikt u opdrachten uit het menu Venster of gebruikt u de Scriptstappen voor vensters.
Als u een nieuw venster wilt openen dat een andere lay-out weergeeft of op een andere manier dan het huidige venster werkt, maakt u een script dat de Nieuw venster scriptstap bevat. Raadpleeg de onderstaande stappen.
Zo maakt u een venster dat met een script wordt geopend:
U hoeft niet voor elke optie een waarde op te geven. Wanneer bij een bepaalde optie geen waarde is ingevoerd, gebruikt FileMaker Pro de standaardwaarde die ook wordt gebruikt als u Venster > Nieuw venster kiest.
1. Kies Scripts > Scriptwerkruimte.
2. Klik op Pictogram Nieuw script, voer een naam voor het script in en druk vervolgens op Enter.
3. Dubbelklik in het venster met scriptstappen op de scriptstap Nieuw venster.
4. Klik in het venster voor de bewerking van scripts op Menu Actie om het dialoogvenster Opties 'Nieuw venster' te openen.
5. Voer bij Vensternaam een naam voor het venster in.
6. Geef de afmetingen en positie van het nieuwe venster op.
Tip  U kunt een nieuw venster buiten het scherm maken door een negatieve waarde voor de afstand vanaf boven en vanaf links op te geven; dit kan handig zijn voor omgevingen met meerdere schermen.
7. Selecteer Geavanceerde stijl opgeven.
8. Bij Vensterstijl:

Kies
Om dit te doen
Documentvenster
Een venster maken die gebruikers kunnen minimaliseren, maximaliseren, herstellen of sluiten, of dat een nieuw proces begint terwijl gebruikers aan het werk zijn.
Zwevend documentvenster
Een venster maken dat altijd voor andere vensters wordt weergegeven, zelfs als het zwevend venster inactief wordt.
Dialoogvenster (Modaal)
Een venster maken dat op de voorgrond verschijnt en niet kan worden geminimaliseerd. Gebruikers moeten alle open dialoogvensters sluiten alvorens ze een open documentvenster kunnen activeren.
Raadpleeg Over vensterstijlen.
9. Selecteer bij Vensterbesturingselementen welke besturingselementen u in het nieuwe venster wilt inschakelen.
Opmerking  Zoomregelaar bevat de zoomregelaar en het venstermenu Modus onder in een documentvenster.
10. Klik tweemaal op OK om uw wijzigingen op te slaan en terug te gaan naar het scriptbewerkingsvenster.
11. Kies Bestand > Script opslaan (Windows) of Scripts > Script opslaan (OS X) en sluit vervolgens de scriptwerkruimte.
12. Om het nieuwe venster te openen, kiest u het script in het menu Scripts.