Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor vensters > Nieuw venster

Nieuw venster
Doel
Met deze scriptstap maakt u een nieuw venster op basis van het voorgrondvenster.
Zie ook
Opmaak
Nieuw venster[Stijl: Document/Zwevend document/Dialoogvenster ; Naam: <naam van venster> ; Hoogte: n ; Breedte: n ; Boven: n ; Links: n]
Opties
U kunt één van de volgende vensterstijlen kiezen:
Documentvenster opent een documentvenster.
Zwevend documentvenster opent een zwevend documentvenster.
Dialoogvenster opent een dialoogvenster.
U kunt deze vensterinstellingen opgeven:
Vensternaam is de naam van het nieuwe venster. Vensternamen moeten niet uniek zijn.
Hoogte is de hoogte van het nieuwe venster, in punten.
Breedte is de breedte van het nieuwe venster, in punten.
Afstand van boven is de afstand van het nieuwe venster, in punten, vanaf de bovenkant van het FileMaker Pro-venster (Windows) of de bovenkant van het scherm (OS X).
Afstand van links is de afstand van het nieuwe venster, in punten, vanaf de linkerkant van het FileMaker Pro-venster (Windows) of de linkerkant van het scherm (OS X).
U kunt deze vensterbesturingselementen opgeven:
Sluiten schakelt de knop Sluiten in de titelbalk van het venster in.
Minimaliseren schakelt de knop Minimaliseren in de titelbalk van het venster in.
Maximaliseren schakelt de knop Maximaliseren in de titelbalk van het venster in.
Zoomregelaar schakelt de zoomregelaar en het venstermenu Modus links onder in het venster in.
Met Vergroten/verkleinen kunnen gebruikers de grootte van het venster wijzigen.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Gedeeltelijk
Custom Web Publishing
Gedeeltelijk
FileMaker WebDirect
Gedeeltelijk
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Deze scriptstap maakt een nieuw documentvenster, zwevend documentvenster of dialoogvenster op basis van het actieve venster.
U hoeft niet voor elke optie een waarde op te geven. Wanneer bij een bepaalde optie geen waarde is ingevoerd, gebruikt FileMaker Pro de standaardwaarde die ook wordt gebruikt als u Venster > Nieuw venster kiest.
Raadpleeg Werken met vensters en Over vensterstijlen.
Opmerkingen
In FileMaker WebDirect en Custom Web Publishing opent deze scriptstap een nieuw virtueel venster in de webbrowser. Inactieve virtuele vensters blijven open maar zijn niet zichtbaar. Gebruik de Venster selecteren scriptstap om het huidige (actieve) virtuele venster te wijzigen. Instellingen voor de vensterstijl worden niet ondersteund.
FileMaker Go biedt geen ondersteuning voor de stijlopties Zwevend document- en Dialoogvenster. Daarnaast ondersteunt FileMaker Go ook geen opties om vensters te positioneren en het formaat ervan te wijzigen omdat het documentvensters altijd schermvullend weergeeft.
Voorbeeld 1
Dit voorbeeldscript gaat naar de lay-out Klanten in een nieuw venster en sorteert de gegevens op het veld Klantnummer.
Nieuw venster [Stijl: Document ; Boven: Get ( VensterBoven ) + 25 ; Links: Get ( VensterLinks ) + 25]
Ga naar lay-out ["Klanten"]
Records op veld sorteren [Aflopend ; Klanten::Klantnummer]
Voorbeeld 2
Gaat naar de lay-out Facturen afdrukken in een nieuw zwevend venster en activeert de modus Schermafdruk.
Nieuw venster [Stijl: Zwevend documentvenster ; Naam: "Facturen afdrukken ; Boven: Get ( VensterBoven ) + 25 ; Links: Get ( VensterLinks ) + 25]
Ga naar lay-out ["Facturen afdrukken"]
Ga naar Schermafdruk [Onderbreken: Uit]
Verwante onderwerpen
Ga naar lay-out scriptstap