Gegevens afdrukken en een schermafdruk weergeven > Tabel- en veldgegevens afdrukken

Tabel- en veldgegevens afdrukken
U kunt velddefinitiegegevens afdrukken voor een of meer tabellen of voor een of meer velden in een tabel.
Zo drukt u veldgegevens af voor één of meer tabellen:
1. Kies Bestand > Beheren > Database en klik op het tabblad Tabellen.
2. Selecteer een of meer tabellen die u wilt afdrukken:
Als u één tabel wilt selecteren, klikt u op de tabelnaam.
Als u meerdere tabellen tegelijk wilt selecteren, houdt u de Ctrl-toets (Windows) of de Command-toets (OS X) ingedrukt en klikt u op elke tabelnaam.
Als u een aantal opeenvolgende tabellen wilt selecteren, klikt u op de naam van de eerste tabel, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u vervolgens op de naam van de laatste tabel voor uw selectie.
3. Klik op Afdrukken.
4. Klik op OK (Windows) of Afdrukken (OS X).
FileMaker Pro drukt de veldnamen, veldtypen en formule/invoeropties af voor elke geselecteerde tabel.
Zo drukt u de veldgegevens voor bepaalde velden in een tabel af:
1. Kies Bestand > Beheren > Database en klik op het tabblad Velden.
2. Kies een tabel in het venstermenu Tabel.
3. Selecteer een of meer velden die u wilt afdrukken.
Als u één veld wilt selecteren, klikt u op de veldnaam.
Als u meerdere velden tegelijk wilt selecteren, houdt u de Ctrl-toets (Windows) of de Command-toets (OS X) ingedrukt en klikt u op elke veldnaam.
Als u een aantal opeenvolgende velden wilt selecteren, klikt u op de naam van het eerste veld, houdt u de Shift-toets ingedrukt en klikt u op de naam van het laatste veld voor uw selectie.
4. Klik op Afdrukken.
5. Klik op OK (Windows) of Afdrukken (OS X).
FileMaker Pro drukt de veldnamen, veldtypen en formule/invoeropties af voor elk geselecteerd veld.
Verwante onderwerpen
Records afdrukken