Gegevens afdrukken en een schermafdruk weergeven > Schermafdrukken maken van gegevens in een lay-out

Schermafdrukken maken van gegevens in een lay-out
Wanneer u naar de schermafdrukmodus schakelt, verschijnt de lay-out zoals deze wordt afgedrukt. In de schermafdrukmodus kunt u in de velden geen gegevens invoeren of bewerken.
In de schermafdrukmodus ziet u:
hoeveel records op een afgedrukte pagina passen
wat het effect van de gekozen pagina-instellingen is op de pagina-einden (zie Pagina-einden en -nummers definiëren)
subresumégedeelten met berekende resumévelden (zie Een lay-out/rapport maken (wizard Lay-out/rapport maken))
verscheidene gegevens uit FileMaker Pro, zoals paginanummers, de huidige datum enzovoort (zie Paginanummers, datums of andere variabelen invoegen in een lay-out)
de gedefinieerde paginamarges (zie Paginamarges opgeven)
hoe velden waarvoor verschuivingsopties zijn ingesteld, lege ruimte opvullen (zie Lege ruimten op afdrukken verwijderen)
records die zijn gerangschikt in kolommen als u in het dialoogvenster Lay-outinstelling hebt opgegeven dat in kolommen wordt afgedrukt (zie Het afdrukken van records in kolommen instellen)
het voorste tabblad of schuifpaneel als de pagina vensterbesturingselementen bevat (zie Werken met vensterbesturingselementen in lay-outs)
popover-knoppen, maar niet hun gekoppelde popover-vensters of de inhoud van popover-vensters (zie Werken met popovers in lay-outs)
Zo maakt u schermafdrukken van gegevens in een lay-out:
1. Volg de voorbereidende procedure die u ook uitvoert wanneer u afdrukt:
Geef een printer en afdrukopties op.
Controleer of de gevonden reeks de records bevat waarvan u een schermafdruk wilt maken.
Raadpleeg stappen 1 tot en met 4 in Records afdrukken.
2. Klik op de lay-outbalk (bladermodus) op Schermafdruk of kies in het venstermenu voor modi onder in het documentenvenster op Schermafdruk.
Zo bladert u door pagina's in de schermafdrukmodus:
Gebruik de navigatieknoppen op de statusbalk. Klik op Knop Achteruit en Knop Vooruit, sleep de schuifregelaar naar links of rechts of typ een paginanummer in het vak met het huidige paginanummer en druk op Enter of Return.
Navigatieknoppen in de schermafdrukmodus
Kies Records > Ga naar record > Volgende, Vorige of Ga naar om over te schakelen naar de volgende, de vorige of een specifieke pagina. (Deze menuopdrachten zijn niet beschikbaar als de statusbalk verborgen is en door een scriptstap is vergrendeld.)
Gebruik de verticale scroll balk om omhoog en omlaag te schuiven op de weergegeven pagina. U dient mogelijk naar het einde van het rapport te gaan voordat het correcte aantal pagina's wordt weergegeven.