Gegevens toevoegen en weergeven > Gegevens gebruiken in containervelden > Werken met PDF-bestanden in interactieve containers

Werken met PDF-bestanden in interactieve containers
U kunt interactief werken met PDF-bestanden in een interactieve container. U kunt bijvoorbeeld door de pagina's van een PDF-bestand bladeren, in- en uitzoomen en tekst kopiëren.
Wanneer u werkt met PDF-bestanden in interactieve containers:
Windows: controleer of er een webbrowserplug-in (zoals Adobe Reader) is geïnstalleerd op uw lokale computer. Als die niet is geïnstalleerd is de optie Invoegen > PDF niet beschikbaar.
U kunt door het PDF-bestand bladeren en in- en uitzoomen in het PDF-bestand.
U kunt in een interactieve container PDF-bestanden kopiëren, plakken en verwijderen; en tekst kopiëren uit een document. Zie hierna voor meer informatie.
U kunt als volgt tekst van een PDF-bestand in een interactieve container kopiëren:
Windows: klik op het PDF-bestand om het te selecteren. Selecteer vervolgens de tekst die u wilt kopiëren en druk op Ctrl-C.
OS X: klik op het PDF-bestand om het te selecteren. Selecteer vervolgens de tekst die u wilt kopiëren en druk op Command-C, of kies Bewerken > Tekst kopiëren.
Als u de gekopieerde tekst wilt plakken, selecteert u een gebied buiten het veld en kiest u Bewerken > Plakken. Druk op Ctrl-V (Windows) of Command-V (OS X).
U kunt als volgt een PDF-bestand in een interactieve container kopiëren:
Windows: klik op het PDF-bestand om dit te selecteren en kies daarna Bewerken > Kopiëren.
OS X: klik op het PDF-bestand om het te selecteren. Houd vervolgens de Option-toets ingedrukt en kies Bewerken > Kopiëren.
Opmerking  U kunt een PDF-bestand niet kopiëren via Bewerken > Kopiëren. Hiermee kopieert u tekst uit het PDF-bestand U moet ook op de Option-toets drukken.
U kunt als volgt een PDF-bestand verwijderen uit een interactieve container:
Klik op het PDF-bestand om dit te selecteren en kies daarna Bewerken > Wissen.
Opmerking  Wanneer u op de Wis-toets drukt, verwijdert u daarmee niet een PDF-bestand uit de interactieve container.
U kunt als volgt een ander PDF-bestand in een interactieve container invoegen:
Selecteer het PDF-bestand en kies Invoegen > PDF.
Het nieuwe bestand vervangt het vorige bestand.
Opmerkingen
Wanneer u geen venstermenu of sneltoets hebt, moet u de opdracht Bewerken op de menubalk gebruiken. U kunt ook een script om een PDF in het veld in te voegen aan een knop koppelen. Maak bijvoorbeeld een knop die de scriptstap PDF invoegen gebruikt. Als u een PDF wilt invoegen, selecteert u het veld, klikt u op de knop en kiest u het PDF-bestand dat u wilt invoegen.
Wanneer er een PDF-bestand is geselecteerd in een interactieve container, werken sommige sneltoetsen mogelijk anders. U kunt bijvoorbeeld niet met Ctrl-L (Windows) overschakelen naar de lay-outmodus. U kunt niet met Ctrl-Shift-D (Windows) het dialoogvenster Database beheren weergeven.
Gehoste PDF-bestanden worden snel weergegeven omdat de host een miniatuur van de eerste pagina van de PDF stuurt totdat u met het PDF-bestand begint te werken.
Verwante onderwerpen
Inhoud in containervelden invoegen