Gegevens toevoegen en weergeven > Gegevens gebruiken in containervelden > Inhoud in containervelden invoegen

Inhoud in containervelden invoegen
U kunt inhoud zoals een afbeelding (of foto), audio/video, PDF-document of willekeurig bestand aan een containerveld toevoegen door de inhoud te slepen en neer te zetten of door het bestand vanaf het klembord te plakken.
Raadpleeg Gegevens gebruiken in containervelden voor een lijst met ondersteunde bestandsindelingen van afbeeldingen en audio/video.
U kunt een containerveld gebruiken om bestanden van elk type in te voegen, bijvoorbeeld spreadsheetbestanden, tekstverwerkingsbestanden of elk ander bestandstype dat u wilt bijhouden. Wanneer u een bestand invoegt, geeft FileMaker Pro de naam en het pictogram van dat bestand weer in het containerveld, maar niet de werkelijke inhoud.
Opmerking  Als u verpakte bestanden, zoals Keynote-bestanden, wilt invoegen in een containerveld, archiveert of zipt u de verpakte bestanden.
Zo kunt u een afbeelding, audio/video, PDF-document of willekeurig bestand invoegen:
1. Klik in de bladermodus in het containerveld.
Wanneer u in de bladermodus een geroteerd veld selecteert, wordt het veld tijdelijk niet-geroteerd weergegeven zolang het is geselecteerd.
2. Voeg het bestand aan het containerveld toe:

Als u dit wilt invoegen
Gaat u als volgt te werk
Een afbeelding
Kies op de menubalk Invoegen > Afbeelding.
Een audio-/videobestand
Kies Invoegen > Audio/video.
Als dit menuonderdeel in het grijs wordt weergegeven, is het veld geoptimaliseerd voor statische inhoud. U kunt een bestand alleen als audio/video invoegen in een interactieve container. Raadpleeg Werken met audio en video in interactieve containers.
Een PDF-bestand
Kies Invoegen > PDF.
Als dit menuonderdeel in het grijs wordt weergegeven, geldt een van het volgende:
Het veld is geoptimaliseerd voor statische inhoud. U kunt een bestand alleen als een PDF-document invoegen in een interactieve container. Raadpleeg Werken met PDF-bestanden in interactieve containers.
Windows: er is geen plug-in (zoals Adobe Reader) in de webbrowser geïnstalleerd op de lokale computer. Installeer een plug-in in de webbrowser voor PDF-bestanden en voeg het PDF-bestand opnieuw in.
Een willekeurig bestand
Kies Invoegen > Bestand.
3. Selecteer het bestand in het dialoogvenster dat verschijnt.
Kies het gewenste bestandstype bij Bestandstypen (Windows) of Tonen (OS X).
4. Kies een opslagoptie en klik vervolgens op Openen.
Als u het selectievakje Alleen verwijzing naar het bestand opslaan inschakelt, importeert FileMaker Pro het bestand niet, maar wordt alleen vastgelegd waar het bestand zich bevindt op de harde schijf. Met deze optie beperkt u wel de grootte van het FileMaker Pro-bestand, maar als u het bestand verplaatst of verwijdert, kan het niet meer worden weergegeven in FileMaker Pro. Als u Invoegen > Bestand hebt gekozen, kiest u deze optie als u het bestand vanuit het containerveld wilt kunnen openen.
Tips
Als u in alle records dezelfde afbeelding wilt weergeven, bijvoorbeeld een bedrijfslogo, moet u de afbeelding in een lay-out invoeren. Raadpleeg Afbeeldingen invoegen in een lay-out.
Als u Alleen verwijzing naar het bestand opslaan selecteert, kunt u de locatie van het bestand op uw vaste schijf onder meer bekijken door een berekening te maken met de GetAsText functie.
FileMaker Pro gebruikt de ingestelde afdrukstand op vele camera's om foto's rechtop weer te geven in containervelden.
Als u een bestand wilt openen dat in een containerveld is ingevoegd (via Invoegen > Bestand en de optie Alleen verwijzing naar het bestand opslaan), selecteert u het containerveld en drukt u vervolgens op de spatiebalk of dubbelklikt u op het containerveld.
Wanneer u een bestand sleept naar een containerveld, sluit FileMaker Pro de gegevens in het containerveld in.
OS X: Plug-ins die in containervelden worden opgeslagen, worden standaard gecomprimeerd.
Verwante onderwerpen
Gegevens uit containervelden verwijderen
Opmaak opgeven voor containervelden
Containervelden