Verwijzingen > Bestanden uit FileMaker Pro 11 en lager converteren > Eén bestand converteren

Eén bestand converteren
Gebruik de conversiemethode voor één bestand voor autonome databasebestanden waarin geen gerelateerde gegevens uit andere bestanden worden weergegeven. Raadpleeg Eén bestand converteren.
1. Als het bestand dat u wilt converteren momenteel in de vorige versie van FileMaker Pro is geopend, sluit u het bestand.
2. Start FileMaker Pro 15.
3. Klik op Bladeren op het tabblad Mijn oplossingen in het Startpaneel.
Als u het Startpaneel niet ziet, kiest u Bestand > Openen. Klik op Bladeren op het tabblad Mijn oplossingen.
4. Selecteer in het dialoogvenster Bestand openen het bestand dat u wilt converteren en klik vervolgens op Openen.
In het dialoogvenster Conversie van... dat verschijnt kunt u ervoor kiezen om het bestaande bestand eerst te hernoemen voordat u de conversie start. Standaard hernoemt FileMaker Pro het bestand niet.
5. Voer één van de volgende handelingen uit:
Als u het oude bestand niet wilt hernoemen, schakelt u het selectievakje Oud bestand hernoemen als uit en klikt u op OK. U hoeft het oude bestand niet te hernoemen als het de bestandsnaamextensie .fp7 heeft, omdat het geconverteerde bestand de extensie .fmp12 krijgt.
Als u het oude bestand wilt hernoemen, selecteert u Oud bestand hernoemen als. Accepteer de standaardnaam (de oorspronkelijke bestandsnaam met de toevoeging 'Oud') of voer een nieuwe naam in. Klik vervolgens op OK.
Opmerking  Eventuele andere punten (.) in een bestandsnaam dan de punt voor de bestandsextensie moet u verwijderen. Als er nog een punt in een bestandsnaam voorkomt, voegt FileMaker Pro de extensie .fmp12 niet aan het geconverteerde bestand toe.
6. Voer in het dialoogvenster Naam geconverteerd bestand de gewenste bestandsnaam voor het nieuwe bestand in.
7. Klik op Opslaan om de conversie te starten.
U kunt tijd besparen door te klikken op Overslaan wanneer de index opnieuw wordt gemaakt. Hierdoor wordt het indexeringsproces uitgesteld.
8. Als u een teksteditor gebruikt, opent u het bestand Conversie.log dat zich in de map bevindt waarin uw geconverteerde database is opgeslagen.