Lägga till ett flytande fönster
Du kan lägga till ett flytande fönster i en layout om du vill ordna objekt och förenkla datainmatning. Du lägger till ett flytande fönster i en layout genom att skapa en flytande fönster-knapp. Ett flytande fönster skapas samtidigt. Du kan lägga till fält och andra layoutobjekt i det flytande fönstret.
Så här lägger du till ett flytande fönster i en layout:
1.
2.
I statusverktygsfältet gör du så här:
 •
Windows: Klicka på pilen bredvid Knappverktyget Knappverktyget i statusverktygsfältet i Windows eller Knappverktyg för flytande fönster Knappverktyg för flytande fönster i statusverktygsfältet i Windows och välj Knapp för flytande fönster i menyn. Rita knappen för flytande fönster genom att dra hårkorspekaren.
 •
OS X: Klicka på och håll ned Knappverktyget Knappverktyget i statusverktygsfältet i OS X eller Knappverktyg för flytande fönster Knappverktyg för flytande fönster i statusverktygsfältet i OS X och välj Knapp för flytande fönster i menyn. Rita knappen för flytande fönster genom att dra hårkorspekaren.
Tips!  Du kan också lägga till ett flytande fönster genom att välja Sätt in > Flytande fönster-knapp.
En knapp för flytande fönster visas tillsammans med ett flytande fönster på layouten.
3.
Som standard skapas en etikett med endast text, centrerad. Mer information finns i Definiera eller ändra en knapp.
4.
Mer information finns i Ändra inställningarna för flytande fönster.
5.
Om du vill tilldela det flytande fönstret en eller fler scriptutlösare, klickar du på Ange scriptutlösare och väljer en eller fler scriptutlösare.
Se Konfigurera scripttrigger och Skapa scripts för att automatisera uppgifter.
6.
7.
Om du vill lägga till objekt i det flytande fönstret markerar du det flytande fönstret. Om det flytande fönstret inte visas, väljer du menyn Utforma > Visa flytande fönster. Om du vill lägga till objekt använder du layoutverktygen i statusverktygsfältet eller väljer objekt i menyn Sätt in. Du kan även välja att dra objekt till det flytande fönstret.
8.
Kommentar
 •
I layoutläge visas en etikett Markering för layoututlösare i en layout längst ned i högra hörnet i ett flytande fönstret som tilldelats en scriptutlösare.
 •
 •
Du kan placera ett flytande fönster inuti en portal. Du kan dock inte placera en portal i detta flytande fönster.
 •
 •
 •
Flytande fönster kan inte visas framför webbvisare eller interaktiva containrar i bearbetningsläge. Ett flytande fönster minskas, om möjligt, eller visas bakom dessa objekt så att det inte överlappar med dem.
 •
Om du vill visa ett flytande fönster i tabellvyn placerar du det flytande fönstret i layoutens sidhuvud, sidfot eller övre eller nedre navigeringsdel.
 •
 •
När du sparar eller skickar data som en Excel-fil (genom att använda Arkiv > Spara/skicka poster som > Excel) kommer fält i flytande fönster inte att ingå i destinationsfilen. Använd istället Arkiv-menyn > Exportera poster. När du har namngett destinationsfilen och angett Excel-tillvalen, väljer du Aktuell tabell i dialogrutan Fältordning för export. Sedan markerar du de fält som du vill exportera. Mer information finns i Exportera data från FileMaker Pro.
 •
 •
När du använder Kopiera post/sökpost scriptsteg eller Kopiera alla poster/sökposter scriptsteg ingår fält i ett flytande fönster inte i destinationsfilen.
 •
 •
Relaterade avsnitt
Flytta och ändra storlek på flytande fönster
Utforma knappar, flytande fönster-knappar och flytande fönster
Kopiera, duplicera och radera flytande fönster