Bestanden uploaden naar FileMaker Server
Gebruik FileMaker Pro om databasebestanden over te zetten naar FileMaker Server. Als een database containervelden gebruikt die gegevens extern bewaren, uploadt FileMaker Pro ook de extern bewaarde gegevens.
Opmerking  Voordat u bestanden kunt uploaden, moet u een accountnaam en wachtwoord voor een serverbeheerder of groepsbeheerder hebben die het privilege heeft om acties op databases uit te voeren. Raadpleeg de Help van FileMaker Server voor meer informatie.
Zo uploadt u bestanden naar FileMaker Server:
1.
Klik op Delen in de statusbalk en kies vervolgens Uploaden naar FileMaker Server.
Of kies Bestand > Samengebruik > Uploaden naar FileMaker Server.
Het dialoogvenster Uploaden naar FileMaker Server verschijnt.
2.
Kies bij Hosts het type host dat u wilt weergeven in de lijst.

Raadpleeg Gedeelde bestanden als client openen voor meer informatie over het toevoegen van favoriete hosts of het opgeven van een LDAP-server.
3.
Of typ bij Hostadres de domeinnaam van de host (als host.domein.com) of het IP-adres.
4.
U kunt de naam en het wachtwoord gebruiken voor zowel een serverbeheerder als groepsbeheerder.
Als u uw accountgegevens wilt toevoegen aan uw gebruikersgegevens (Windows) of de sleutelhanger (OS X), selecteert u Wachtwoord opslaan in Credential Manager (Windows) of Wachtwoord opslaan in Keychain Access (OS X).
5.
FileMaker Server hosts databasebestanden in een standaardmap (MainDB) en twee optionele extra mappen (Additional_1 en Additional_2). Als u een serverbeheerder bent, kunt u alle mappen zien. Als u een groepsbeheerder bent, kunt u alleen de mappen zien die uw account u toestaat.

Klik op Wijzigen. Selecteer een andere map in het dialoogvenster Map wijzigen en klik dan op OK.
Klik op Wijzigen. Selecteer in het dialoogvenster Map wijzigen een map waarin u een nieuwe map wilt maken. Klik op Nieuwe map, voer de naam in en klik dan op OK.
Voor meer informatie over maplocaties en beheerdersaccounts raadpleegt u de Help van FileMaker Server.
6.

Klik op Bladeren en selecteer alle bestanden die u wilt toevoegen aan de uploadlijst.
7.
Kijk bij elk bestand naar de kolom Status. Als FileMaker Pro een probleem met het bestand detecteert, werkt het de status van dat bestand bij en schakelt het het selectievakje uit. Bevestig dat alle bestanden zijn geselecteerd die u wilt uploaden.
8.
9.
Klik op Uploaden.
Wanneer de upload is voltooid, werkt FileMaker Pro de status van elk bestand bij om aan te geven of de upload is geslaagd.
10.
Als u een geüpload bestand in FileMaker Pro wilt openen, selecteert u Openen met FileMaker Pro voor het bestand. Klik vervolgens op Gereed.
FileMaker Pro opent alle geselecteerde bestanden. De bestandsnaam en servernaam verschijnen in de titelbalk van het venster.
Opmerkingen
 •
 •
 •
 •
slaagt voor een consistentiecontrole, als het bestand niet is gecodeerd
Als de consistentiecontrole meer dan enkele seconden duurt voor een bestand, verschijnt een voortgangsindicator. U kunt de consistentiecontrole annuleren als deze te lang duurt en het bestand toch uploaden.
 •
 •
Als FileMaker Pro een probleem met één of meerdere bestanden aantreft, verschijnt een bericht in de kolom Status.
 •
In het dialoogvenster 'Uploaden naar FileMaker Server' ziet u mogelijk een pictogram van een hangslot dat het beveiligingsniveau van de verbinding aangeeft:
 •
 •
 •
U kunt gecodeerde databasebestanden uploaden, maar FileMaker Pro controleert hun consistentie niet en FileMaker Server kan ze niet automatisch openen nadat ze zijn geüpload. Een gecodeerd bestand moet worden geopend door een serverbeheerder of groepsbeheerder met het privilege om acties op databases uit te voeren.
 •
Als u Databases (op server) automatisch openen na uploaden selecteert, controleert FileMaker Server tijdens het openen van het bestand of een bepaalde vorm van deling is ingeschakeld voor het bestand. Als geen deling is ingeschakeld, schakelt FileMaker Server automatisch deling in via FileMaker Network (uitgebreide privilege fmapp) voor de privilegeset Volledige toegang. Als u echter een willekeurige vorm van deling inschakelt (bijvoorbeeld: u schakelt alleen het uitgebreide privilege fmwebdirect in voor deling via FileMaker WebDirect) maar fmapp niet inschakelt, hebt u geen toegang tot het bestand via FileMaker Pro.
 •
 •
 •
 •
 •
Raadpleeg de Help van FileMaker Server voor meer informatie.
Verwante onderwerpen
Gedeelde bestanden als client openen
Uploaden naar FileMaker Server scriptstap