De URL van een gedeeld bestand verzenden
Als het bestand dat u gebruikt, wordt gedeeld, kunt u andere FileMaker Pro-gebruikers er toegang toe geven door hen via e-mail een URL-koppeling naar het bestand te verzenden. De ontvangers van de e-mail die FileMaker Pro hebben geïnstalleerd, kunnen het bestand dan openen vanuit het e-mailbericht dat u hebt verzonden.
De URL is als volgt gestructureerd:
fmp://[[account:wachtwoord@]netadres]/bestandsnaam
Zo verzendt u via e-mail een URL-koppeling naar het gedeelde bestand:
1.
Belangrijk  Let erop dat de instellingen voor samengebruik gebruikerstoegang bieden tot het bestand. Kies Bestand > Samengebruik en het type netwerktoegang dat u gebruikt. Selecteer daarna Alle gebruikers of Gebruikers per privilegeset opgeven en klik op OK.
2.
Kies Bestand > Verzenden > Koppeling naar database.
3.
Een e-mailbericht wordt geopend. Het bericht bevat de koppeling naar het gedeelde bestand en enkele vereisten om de koppeling te kunnen openen.