Ga naar volgend veld

Doel
Gaat naar het volgende veld in de tabvolgorde van de huidige lay-out.
Zie ook
Opmaak
Ga naar volgend veld
Opties
Geen.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server gepland script
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Als er geen veld is geselecteerd wanneer deze scriptstap wordt uitgevoerd, gaat deze scriptstap naar het eerste veld in de tabvolgorde van de actieve lay-out. Als een veld als een knop is opgemaakt, wordt niet het knopobject, maar het veldobject geselecteerd.
Opmerking  In FileMaker WebDirect gaat de cursor naar het geselecteerde veld.
Voorbeeld 1
Met dit voorbeeldscript gaat u naar het volgende veld in de tabvolgorde tenzij het statusveld in de huidige record leeg is.
If [IsEmpty(Facturen::Status)]
Aangepast dialoogvenster tonen ["Status factuur kan niet leeg zijn."]
Else
Ga naar volgend veld