Voorbeeldscript reservekopie
U kunt met het volgende script ervoor zorgen dat automatisch reservekopieën van FileMaker Pro-databases worden opgeslagen.
Met dit script wordt elke vijfde keer dat het bestand wordt gesloten een kopie van de database opgeslagen. Voor een correcte werking van het script definieert u een globaalveld met de naam Teller in een van de tabellen van de database. Als u geen globaalveld definieert, verhoogt FileMaker Pro mogelijk een andere record elke keer dat u de toepassing sluit. Definieer dit script in alle databasebestanden waarvoor u automatisch reservekopieën wilt maken.
Zo maakt u het script:
1.
Kies Scripts > Scriptwerkruimte. Of kies Bestand > Beheren > Scripts.
2.
Zie Scripts maken en bewerken voor meer informatie over het maken van scripts.
3.
Geef het script de naam Reservekopie en druk vervolgens op Enter.
4.
Veld instellen [<tabelnaam>::Teller; <tabelnaam>::Teller + 1]
If [<tabelnaam>::Teller > 4]
Kopie opslaan als ["Reservekopie.fmp12"; kopie]
Veld instellen [<tabelnaam>::Teller; 0]
End If
5.
6.
7.
Kies Bestand > Bestandsopties en klik op het tabblad Scriptactiveringen.
8.
Klik op de scriptactivering BijLaatsteVensterSluiten en klik daarna op Selecteren.
9.
10.
11.
Met dit script maakt u elke vijfde keer dat u het bestand sluit een reservekopie van uw bestand.