Eigen functies importeren (FileMaker Pro Advanced)
U kunt eigen functies importeren uit andere FileMaker-bestanden, en u kunt eigen functies binnen een bestand of tussen verschillende bestanden kopiëren en plakken. Raadpleeg Eigen functies gebruiken (FileMaker Pro Advanced).
Wanneer u een eigen functie importeert, lost FileMaker Pro automatisch afhankelijkheden op wanneer eigen functies andere eigen functies aanroepen.
Zo importeert u eigen functies:
1.
2.
Kies Bestand > Beheren > Eigen functies.
3.
4.
5.
Raadpleeg Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd voor meer informatie.
6.
Tip  Als u een aantal niet-opeenvolgende functies wilt selecteren, houdt u Ctrl (Windows) of Command (OS X) ingedrukt terwijl u klikt. Als u een doorlopende reeks functies wilt selecteren, houdt u Shift ingedrukt terwijl u klikt.
7.
Het dialoogvenster Importoverzicht verschijnt.
8.
Klik op Logbestand openen om het importlogbestand weer te geven of klik op OK om het dialoogvenster Importoverzicht te sluiten.
Opmerking  De eigen functie die u hebt geïmporteerd, verschijnt onder in de lijst. Als de functie volgens FileMaker Pro ongeldig is in de context van het doelbestand (er ontbreekt bijvoorbeeld een afhankelijke functie, een veld of een berekening in het doelbestand of de functie bevat een ongeldig veldreferentietype), wordt de geïmporteerde functie tussen commentaartekens geplaatst (/*<functiedefinitie>*/). Raadpleeg Afhankelijkheidsregels voor eigen functies (FileMaker Pro Advanced) voor meer informatie.
9.
Opmerkingen
 •
Als u eigen functies uit een ander bestand importeert en op Annuleren klikt om het dialoogvenster 'Eigen functies beheren' te sluiten, worden alle gemaakte wijzigingen in het geopende dialoogvenster genegeerd en worden de geïmporteerde functies uit het bestand verwijderd.
Verwante onderwerpen
Eigen functies (FileMaker Pro Advanced)
Eigen functies gebruiken (FileMaker Pro Advanced)