Lay-outs converteren
Wanneer u een bestand opent dat is geconverteerd naar de FileMaker Pro 12-indeling, wordt het thema Klassiek toegepast op de lay-out. Het bestand ziet er net zo uit als in de vorige versie. Alle nieuwe lay-outs die u maakt of alle objecten die u aan het bestand toevoegt, krijgen de kenmerken van het thema Klassiek. U kunt een andere thema kiezen voor elke lay-out.
Als u het uiterlijk van een lay-out wilt wijzigen, kunt u een ander thema kiezen of kunt u met lay-outgereedschappen en functies de geconverteerde lay-out wijzigen.
U merkt de volgende verschillen in geconverteerde lay-outs:
 •
 •
 •
Als de optie Weergave > Tonen > Knoppen wordt geselecteerd in een bestand vóór de conversie, verschijnt de knop badge Badge voor knop rechts onder op knoppen die verwijzen naar een script of scriptstap.
 •
Als Weergave > Tonen > Scriptactiveringen wordt geselecteerd in een bestand vóór de conversie, verschijnt een badge Badge Lay-out/scriptactivering voor de scriptactivering van een lay-out rechts onder in de lay-out waarvoor scriptactiveringen zijn ingesteld. In het dialoogvenster Lay-outs beheren verschijnt een badge op het mappictogram Badge Lay-out/scriptactivering in het dialoogvenster Lay-outs beheren naast een lay-outnaam waarvoor scriptactiveringen zijn ingesteld.
 •
Opmerking  Als u een van de eerdere symbolen voor variabelen hebt gebruikt als statische tekst in een lay-out, worden die geconverteerd naar de nieuwe symboolopmaak. U kunt symbolen na conversie opnieuw typen om statische tekst te corrigeren.