Containervelden instellen om gegevens extern op te slaan
Wanneer u een containerveld maakt, worden de gegevens standaard in het veld ingesloten.
U kunt een containerveld zo instellen dat de gegevens extern worden opgeslagen. Gegevens die extern worden opgeslagen, worden standaard gecodeerd op een beveiligde opslaglocatie en kunnen alleen met het programma FileMaker Pro worden gelezen. FileMaker Pro zorgt automatisch voor het beheer van de gecodeerde bestanden. U kunt echter de optie voor open opslag gebruiken, waardoor de codering niet wordt toegepast en de bestanden hun oorspronkelijke indelingen behouden.
U kunt voor elk containerveld in een database afzonderlijk verschillende opslagopties (ingesloten of extern opgeslagen) instellen. Bovendien kunt u containergegevens extern in verschillende mappen in het bestandssysteem opslaan.
Zo stelt u externe opslag in:
1.
Wanneer de database is geopend, kiest u Bestand > Beheren > Database.
Opmerking  Als u opties voor velden in de tabelweergave wilt instellen, klikt u met de rechtermuisknop op de kolomkop voor het veld en kiest u Veld > Veldopties in het venstermenu. Ga daarna verder met stap 6.
2.
3.
4.
5.
Klik op Opties (of dubbelklik op de veldnaam).
6.
7.
Selecteer in het gebied Container de optie Containergegevens extern opslaan.
8.
Kies voor in verhouding tot een basisdirectory in de lijst.
U kunt containergegevens in een andere directory opslaan. Raadpleeg Externe opslag voor containergegevens beheren.
9.

Beveiligde opslag (de standaardoptie)
U kunt een ander pad invoeren of op Opgeven klikken om een berekend pad op te geven.
10.
Klik op OK om het dialoogvenster Opties voor veld te sluiten.
Opmerkingen
 •
Als de database één tabel bevat, zal de naam voor de database in het pad voor de basisdirectory identiek zijn aan de naam van de tabel in het standaardpad voor open opslag. Voorbeeld: in de basisdirectory [locatie voor database]/Eigenschappen is "Eigenschappen" de bestandsnaam voor de database en in het pad voor open opslag Eigenschappen/Foto is "Eigenschappen" de naam van de tabel.
Verwante onderwerpen
Werken met formules en functies