Gerelateerde records toevoegen en dupliceren
U kunt records aan een gerelateerde tabel toevoegen wanneer u gegevens in een record in de huidige tabel invoegt.

Klik op Nieuwe record op de statusbalk.
 •
Als het gerelateerde veld zich in een portaal bevindt, typt u gegevens in het veld in de laatste rij van het portaal en legt u de record vast (bijvoorbeeld door ergens buiten de record te klikken of door een andere record te selecteren).
Opmerking  U kunt alleen gerelateerde records uit de huidige tabel toevoegen als de relatie zo is ingesteld dat het maken van gerelateerde records is toegestaan. Als een gerelateerde tabel zich bevindt in een bestand dat tegen schrijven is beveiligd of als de gebruiker geen toegangsprivileges heeft om records te maken, voegt FileMaker Pro geen nieuwe records toe.
Verwante onderwerpen
Records toevoegen en dupliceren
Records verwijderen
Databases beveiligen