Aktivera konto
Syfte
Aktiverar eller inaktiverar ett angivet konto.
Format
Aktivera konto [Kontonamn: <kontonamn>; Aktivera/Inaktivera]
Tillval
Klicka på Ange om du vill visa dialogrutan med tillval för Aktivera konto, där du kan ange följande tillval:
 •
Kontonamn är namnet på det konto som ska aktiveras eller inaktiveras. Du kan skriva in en text eller klicka på Ange om du vill generera kontonamnet utifrån en beräkning.
 •
Aktivera konto aktiverar det angivna kontot.
 •
Inaktivera konto inaktiverar det angivna kontot.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 7.0
Beskrivning
 •
 •
Du måste ha fullständig behörighet för att utföra det här manussteget. Välj Kör manus med fullständig behörighet om du vill låta användare med lägre behörighet än fullständig utföra det här manussteget.
 •
Exempel 1
Visar innehållet i fältet Namn och uppmanar användaren att aktivera ett konto med det namnet.
Visa anpassad dialogruta ["Aktivera kontot " & Konton::Namn & "?"]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
Aktivera konto [Kontonamn: Konton::Namn; Aktivera]
End if
Exempel 2
Inaktiverar det aktuella kontot och uppmanar användaren att logga in på ett annat konto.
Visa anpassad dialogruta ["Inaktivera kontot " & Get ( Kontonamn ) & "?"]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
Aktivera konto [Kontonamn: Get ( Kontonamn ); Inaktivera]
Logga in igen [ ]
End if
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)