Ändra lösenord
Syfte
Ändrar lösenordet för det aktuella kontot.
Format
Ändra lösenord [Gammalt lösenord: <gammalt lösenord>;
Nytt lösenord: <nytt lösenord>; Ingen dialogruta]
Tillval
Klicka på Ange om du vill visa dialogrutan med tillval för Ändra lösenord, där du kan ange följande tillval:
 •
Gammalt lösenord är det gamla lösenordet för det aktuella kontot. Du kan skriva in en text eller klicka på Ange om du vill generera lösenordet utifrån en beräkning.
 •
Nytt lösenord är det nya lösenordet för det aktuella kontot. Du kan skriva in en text eller klicka på Ange om du vill skapa ett nytt lösenord utifrån en beräkning.
 •
Visa ingen dialogruta förhindrar att dialogrutan för Ändra lösenord visas när detta manussteg utförs. När det här tillvalet är valt använder FileMaker Pro den lösenordstext som är lagrad med manussteget eller genererar ett nytt lösenord utifrån en beräkning.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Partiell
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Partiell
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 7.0
Beskrivning
Det här manussteget visar dialogrutan Ändra lösenord om inte Visa ingen dialogruta är valt. Manussteget låter dig ändra ditt lösenord men inte din behörighet.
Kommentar
 •
 •
Om inte Manuell felhantering manussteg har aktiverat manuell felhantering får användarna fem försök att ändra sina lösenord.
 •
Exempel 1
Öppnar dialogrutan Ändra lösenord var tionde gång som databasen öppnas för att påminna användaren om att ändra lösenordet ofta. Startas av manusutlösaren VidFörstaFönsterÖppna.
Tilldela fält [Konton::Öppna antal; Konton::Öppna antal + 1]
If [Konton::Öppna antal = 10]
Tilldela fält [Konton::Öppna antal = 0]
Ändra lösenord [ ]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)