Stäng fil
Syfte
Stänger den angivna FileMaker-filen.
Format
Stäng fil [Aktuell fil/"<filnamn>"]
Tillval
Ange gör att du kan välja en FileMaker Pro-fil eller en ODBC-datakälla som ska kopplas ifrån. Välj Lägg till FileMaker-datakälla eller Lägg till ODBC-datakälla för att lokalisera och välja en fil. När en fil är vald läggs den till i listan Ange tabell. Välj Hantera datakällor om du vill ändra eller ta bort en filreferens du redan lagt till i listan.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Nej
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Om du inte anger en fil avbryter FileMaker Pro det aktuella manuset och FileMaker-databasen som manuset utförs i stängs.
Det här manussteget kopplar bort den angivna ODBC-datakällan. Detta gör att du kan logga in igen på den angivna ODBC-datakällan med ett annat användarnamn och ett annat lösenord, utan att stänga FileMaker-filen.
Obs!  Om en användare flyttar den angivna filen kanske inte FileMaker Pro kan stänga filen.
Exempel 1
Öppnar databasen Fakturor, utför ett manus och stänger sedan den aktuella databasen.
Öppna fil ["Fakturor"]
Utför manus [ "Sortera poster" från fil: "Fakturor"]
Stäng fil [Aktuell fil]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)
Arbeta med datakällor