Öppna fil
Syfte
Öppnar den angivna FileMaker-filen eller låter användaren ange vilken fil som ska öppnas.
Format
Öppna fil [Öppna gömt; "<filnamn>"]
Tillval
 •
Öppna dolt innebär att FileMaker Pro öppnar och döljer den angivna databasen.
 •
Ange gör att du kan välja en FileMaker Pro-databas eller en ODBC-datakälla som ska öppnas. Välj Lägg till FileMaker-datakälla eller Lägg till ODBC-datakälla för att lokalisera och välja en fil. När en fil är vald läggs den till i listan Ange tabell. Välj Hantera datakällor om du vill ändra eller ta bort en filreferens du redan lagt till i listan.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Nej
Runtime-lösning
Partiell
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
För ODBC-datakällor återupprättar det här manussteget en länk till ODBC-datakällan.
De manussteg som följer efter steget Öppna utförs i den FileMaker-fil som innehåller manuset, inte i den fil som öppnas av manuset.
Om du inte anger en fil visas dialogrutan Öppna fil så att användaren kan ange en fil när manussteget Öppna fil utförs. Dialogrutan Öppna fil visas även om filen som används i manuset har flyttats, tagits bort eller döpts om.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
Exempel 1
Exporterar poster från den aktuella databasen, öppnar databasen Fakturasäkerhetskopior och kör manuset Importera fakturor från databasen Fakturasäkerhetskopior.
Exportera poster [ ]
Öppna fil ["Fakturasäkerhetskopior"]
Utför manus [ "Importera fakturor" från fil: "Fakturasäkerhetskopior"]
Relaterade avsnitt
Konvertera fil
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)
Arbeta med datakällor