Sätt in text
Syfte
Klistrar in ett textvärde i ett fält i den aktuella posten.
Format
Sätt in text [Välj; <tabell::fält>; "<text>"]
 •
Markera hela innehållet ersätter allt i fältet. Om du inte väljer detta tillval infogar Sätt in text det angivna värdet i slutet av fältets data.
 •
Välj Gå till målfält eller klicka på Ange om du vill ange vilket fält inklistringen ska ske i. Om inget fält väljs placerar kommandot Sätt in text den angivna texten efter insättningspunkten. Om inget fält är aktivt när kommandot utförs sker ingenting. Och om det valda fältet inte finns i den aktuella layouten, har kommandot Sätt in text ingen effekt.
 •
Ange visar dialogrutan Ange där du kan ange exakt vad du vill klistra in.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Det här manussteget klistrar in den text som anges i manuset, i stället för text som användaren skriver in.
Kommentar
 •
Det här manussteget är avsett för att klistra in text i fält av typen text. Om du vill infoga andra typer av data i andra typer av fält använder du antingen Sätt in resultat manussteg eller Tilldela fält manussteg.
 •
Exempel 1
Infogar "Utkast" i statusfältet.
Sätt in text [Välj; Fakturor::Status; "Utkast"]
Exempel 2
Infogar antingen "Betalda" eller "Obetalda" beroende på värdet i fältet Betalningsdatum.
If [ IsEmpty ( Fakturor::Betalningsdatum )]
Sätt in text [Välj; Fakturor::Status; "Obetalda"]
Else
Sätt in text [Välj; Fakturor::Status; "Betalda"]
End If
Exempel 3
Infogar "Utkast" i statusfältet eller visar en dialogruta om Status inte finns i den aktuella layouten.
Sätt in text [Välj; Fakturor::Status; "Utkast"]
If [Get(SenasteFel) = 102]
Visa anpassad dialogruta ["Statusfältet saknas i den aktuella layouten"]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)