Ställ in markering
Syfte
Låter användaren ange start- och slutpositionen för en markering i ett fält.
Format
Ställ in markering [<tabell::fält>;Startposition: <n>; Slutposition: <n>]
Tillval
 •
Välj Gå till målfält eller klicka på Ange för att välja det fält vars innehåll du vill markera.
 •
Ange låter dig ställa in start- och slutposition för en markering, antingen genom att ange start- och slutnummer direkt eller genom att använda en beräkning för detta.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Start- och slutvärdena kan skrivas in direkt eller bestämmas med hjälp av en beräkning. Om inget målfält angetts används det fält som för tillfället är aktivt.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
Exempel 1
Markerar de 5 första siffrorna i fältet Postnummer.
Ställ in markering [Kunder::Postnummer; Startposition: 1; Slutposition: 5]
Exempel 2
Markerar antalet stycken som användaren anger i den anpassade dialogrutan.
Visa anpassad dialogruta ["Hur många stycken vill du markera?"; Produkter::Antal stycken]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
Ställ in markering [Produkter::Beskrivning; Startposition: 1; Slutposition: Position ( Produkter::Beskrivning; ¶ ; 1 ; Produkter::Antal stycken )]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)