Radera
Syfte
Raderar innehållet i det angivna fältet i den aktuella posten.
Format
Radera [Välj; <tabell::fält>]
Tillval
 •
Markera hela innehållet raderar allt i fältet. Om du inte använder Markera hela innehållet raderas bara det som är markerat i fältet.
 •
Välj Gå till målfält eller klicka på Ange för att välja det fält vars innehåll du vill radera.
Kompatibilitet

Där manussteget körs
Format som
FileMaker Pro
Ja
Schemalagt manus i FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Ja
FileMaker WebDirect
Partiell
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 6.0 eller tidigare
Beskrivning
Det här manussteget tar bort innehållet i fältet utan att först placera innehållet i Urklipp. Om du vill klippa ut och klistra in fältinformationen använder du Klipp ut manussteg. Använd Ångra omedelbart om du vill återställa innehållet.
Obs!  Om du manuellt markerar fältdata innan du kör det här manussteget i FileMaker WebDirect utförs manussteget som om du inte hade markerat något. Använd Ställ in markering manussteg om du vill markera fältdata innan du kör det här manussteget i FileMaker WebDirect.
Exempel 1
Raderar fältet E-post i den aktuella posten.
Visa anpassad dialogruta ["Vill du radera kundens e-postadress?"]
If [Get ( SenasteMeddelandeval ) = 1]
Radera [Välj; Kunder::E-post]
Relaterade avsnitt
Manussteg (i bokstavsordning)
Manussteg (efter kategori)