Exempel på ett manus för säkerhetskopiering
Du kan använda följande manus om du vill spara automatiska säkerhetskopior av en FileMaker Pro-databas.
Manuset gör att en kopia av databasen sparas den femte gången som databasen stängs och vid var femte stängning därefter. För att manuset ska fungera måste du definiera ett globalt fält med namnet Beräkningsfält i en av tabellerna i databasen. Om du inte definierar ett numeriskt fält med global lagring inkrementerar FileMaker Pro en annan post varje gång du stänger programmet. Du måste definiera manuset i alla filer som kräver säkerhetskopiering.
Så här skapar du manuset:
1.
Välj Manus-menyn > Hantera manus. Eller öppna Arkiv-menyn > Hantera > Manus.
2.
Klicka på Nytt i dialogrutan Hantera manus. Information om hur du skapar manus finns i Skapa och redigera manus.
3.
Skriv Säkerhetskopia i rutan Namn i dialogrutan Ändra manus.
4.
Tilldela fält [<tabellnamn>::Beräkningsfält; <tabellnamn>::Beräkningsfält + 1]
If [<tabellnamn>::Beräkningsfält > 4]
Spara en kopia ["Säkerhetskopia.fmp12"; kopia]
Tilldela fält [<tabellnamn>::Beräkningsfält; 0]
End if
5.
6.
7.
Välj Arkiv > Filtillval och klicka på fliken Manusutlösare.
8.
Markera manustriggern VidSistaFönsterStäng och klicka sedan på Välj.
9.
Välj manuset Säkerhetskopia.
10.
11.
Manuset kommer att skapa en säkerhetskopia av din fil var femte gång du stänger filen.