Skapa och radera utökad behörighet
Både FileMaker och andra utvecklare kan tillhandahålla andra programvaruprodukter som utvecklas för att samverka med FileMaker Pro och FileMaker Server. En sådan produkt kan kräva att du lägger till en ny utökad behörighet om du vill styra vem som ska kunna använda en databasfil med produkten.
Du kan också radera en utökad behörighet som du inte längre behöver.
Så här skapar du en ny utökad behörighet:
1.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Säkerhet.
2.
Klicka på fliken Utökad behörighet i dialogrutan Hantera säkerhet.
3.
4.
Obs!  Utvecklaren av tilläggsprogrammet bör tillhandahålla ett nyckelord som du måste ange på exakt rätt sätt för att den utökade behörigheten ska fungera tillsammans med produkten. Se dokumentationen som medföljer tilläggsprogrammet.
5.
Markera eller avmarkera kryssrutan vid Behörighet för varje behörighetsuppsättning som du vill aktivera eller inaktivera för den nya utökade behörigheten.
6.
Så här raderar du en utökad behörighet:
1.
Välj Arkiv-menyn > Hantera > Säkerhet.
2.
Klicka på fliken Utökad behörighet i dialogrutan Hantera säkerhet.