Dialogrutorna Ange sökposter och Ändra sökposter
Använd dessa dialogrutor för att skapa och hantera sökposter som används i nedanstående manussteg samt när du skapar ett sökresultat:
 •
 •
 •
 •
Mer information om att spara en sökpost finns i Spara en sökpost.
I dialogrutan Ange sökposter:
 •
Ny öppnar dialogrutan Ändra sökposter där du kan definiera villkor för sökposten.
 •
Ändra öppnar den sökpost som markerats i listan.
 •
Duplicera duplicerar en eller flera sökposter som markerats i listan.
 •
Radera raderar en eller flera sökposter som markerats i listan.
I dialogrutan Ändra sökposter:
1.
För Åtgärd väljer du Hitta poster eller Uteslut poster för att ange om sökposten ska hitta eller utesluta poster.
Hitta poster lägger till dem i sökresultatet. Uteslut poster utelämnar dem. En enskild sökpost kan antingen hitta eller utesluta poster. Använd flera sökposter och du vill både hitta och utesluta poster i samma Utför sökning-manussteg.
2.
Hitta poster när (eller Uteslut poster när) visar en lista med fält i den aktuella tabellen. Om du vill skapa en sökpost börjar du med att välja ett fält i listan.
 •
Om du vill välja ett fält i en relaterad tabell klickar du på den aktuella tabellens namn längst upp i listan och väljer den relaterade tabell du önskar. Välj ett relaterat fält i den här nya listan.
 •
Ändra värdet i Repetition till en viss cell i ett repeterande fält.
3.
Ange sökvillkoren för det valda fältet i Villkor.
 •
Klicka på Sätt in operator för att ytterligare förfina sökvillkoren. Mer information finns i Söka efter poster.
 •
Du kan lägga till lokala variabler (börjar med $) och globala variabler (börjar med $$) i sökposter som du skapar eller redigerar i dialogrutan Ändra sökposter. Läs mer i ”Information om att använda variabler i sökposter” nedan.
4.
Klicka på Lägg till om du vill lägga till villkoren i sökposten.
 •
 •
5.
Information om att använda variabler i sökposter
 •
En variabel i en sökpost kan representera ett enkelt uttryck (exempelvis */*/$birthYear) eller ett komplext uttryck (exempelvis $birthQuery, där värdet för $birthQuery är */*/1994).
 •
 •
 •
 •
 •
Exempel
I följande tabell visas hur villkor kan användas till att returnera vissa poster. Anta att sex poster har placerats i ett textfält som heter Förnamn: Anne, Andrew, Lando5, Han, Han, Susan.
Obs!  En lista över operatorer som du kan använda till att hitta text finns i Söka efter text och tecken.
Relaterade avsnitt
Sök manussteg
Utför sökning manussteg
Utvidga sökning manussteg
Förfina sökning manussteg
Söka efter text och tecken
Använd variabler