Dokumentera databasscheman (FileMaker Pro Advanced)
Använd funktionen Databasdesignrapport när du vill dokumentera databasens schema och publicera den till en HTML- eller XML-fil.
Med funktionen Databasdesignrapport kan du:
 •
 •
 •
 •
 •
välja vilka objekt (fält, relationer, manus osv.) och tabeller i databasen som du vill dokumentera
 •
En designrapport i HTML-format innehåller en översiktsrapport som ger en ögonblicksbild av elementen i varje databasfil. Översiktsrapporten innehåller hyperlänkar till information om samtliga element i varje databasfil. HTML-versionen av rapporten är hyperlänkad och kan visas eller skrivas ut i en Javascript-aktiverad webbläsare.
En databasdesignrapport i XML-format innehåller samma information, klar att konverteras till önskat format. Du kan skapa verktyg som kan använda Databasdesignrapport XML för att analysera eller bearbeta databasernas struktur. Mer information får du om du läser in FileMaker Pro Advanced Databasdesignrapport XML Output Grammar PDF som finns på http://www.filemaker.com/se/support/index.html.
Så här skapar du en databasdesignrapport:
1.
Du måste ha fullständig behörighet för alla filer som du vill skapa en databasdesignrapport för och den måste vara öppen i FileMaker Pro Advanced. Du kan köra en databasdesignrapport för lokala filer eller fjärrfiler.
2.
Välj Verktyg-menyn > Databasdesignrapport.
3.
Avmarkera filer som du vill utesluta från rapporten i listan Tillgängliga filer genom att avmarkera kryssrutan associerad med filen.
4.
Tabellerna i filen visas i listanTa med fält från tabeller i vald fil. Du kan sedan avmarkera valfri tabell i listan.
Som standard rapporteras samtliga tabeller i alla valda filer.
5.
Från Ta med i rapport tar du bort element som du inte vill ha med i rapporten.
Som standard rapporteras samtliga element i alla valda filer. Varje markerat element, om det finns, rapporteras för varje vald fil.
6.
7.
Om du inte vill att rapporten ska öppnas automatiskt när du är klar avmarkerar du Öppna rapporten automatiskt när den är klar i avsnittet Filhantering.
8.
Klicka på Skapa och sedan på Spara när du vill spara databasdesignrapporten.
Kommentar
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
 •
Om du har inaktiva konton med tomma lösenord, visar HTML-rapporten en lösenordsmask ******. I XML-filen kommer uttrycket emptyPassword="" att generera FALSE. För att du ska få korrekt lösenordsinformation från dessa inaktiva konton gör du kontona aktiva och väljer Visa källa.
 •
 •
 •
Relaterade avsnitt
Kopiera eller importera tabellscheman (FileMaker Pro Advanced)
Skydda databaser